موسیقی

حدیث با موضوع موسیقی

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند: ضَرْبُ الْعیدانِ یُنْبِتُ النِّفاقَ فِی الْقَلْبِ کَما یُنْبِتُ الْماءُ الْخُضْرَةَ

نواختن موسیقی ( مثل تار و …) نفاق را در دل می‌رویاند همان‌طوری که آب سبزه را می‌رویاند. (کافی: ج6 ص 434.)

(کافی: ج6 ص 434.)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره موسیقی:
1. هر موسیقی و آهنگی که انسان تشخیص دهد عرفا، لهوی و مناسب با ‌مجالس گناه باشد ‌مثلا آهنگی رقص آور باشد یا تحریک کننده ‌شهوت ‌باشد حرام است. هر چند برای خود شنونده رقص اور یا محرک شهوت نباشد ( صرفا جهت اطلاع بیان‌کننده: معیار در موسیقی حرام فقط لهوی بودن است‌= خوئی، وحید‌، سیستانی ،‌مکارم، تبریزی)
2. در موسیقی حرام فرقی بین ‏کلاسیک یا سنتی، محلی، ایرانی و غیره نیست و همچنین پخش شدن از صدا و سیما یا مجوز داشتن دلیل بر حلال بودن موسیقی نیست. ( اکثر مراجع اجوبه س1128- 1129- 1141)
3. حضور در مجلس گناه که عرفا تایید آن می‌شود حرام است و اگر اتفاقا در مجلس حرام قرار گرفت باید با وجود شرایط نهی از منکر کند گر چه به خارج شدن از مجلس گناه باشد. ( استفتائات مکارم ج2 س719؛ اجوبه س 1155)
4. انسان حق ندارد مال را در امور حرام مثل موسیقی حرام صرف نماید که در این صورت گناه کرده و باید توبه نموده و علاوه برآن خمس آن مال را نیز ادا نماید و همچنین کسب در آمد از راه موسیقی گناه، حرام است.
خداوند متعال توفیق ترک گناه و معصیت را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code