خمس

حدیث با موضوع خمس

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است که یکى از تجار فارس‏ به امام رضا علیه السلام نامه نوشت و از حضرت درخواست کرد که حضرت خمس مالش را به او ببخشد، حضرت در جوابش مرقوم فرمودند: ...إِنَّ الْخُمُسَ عَوْنُنَا عَلَى دِینِنَا...فَلَا تَزْوُوهُ عَنَّا وَ لَا تَحْرِمُوا أَنْفُسَکُمْ دُعَاءَنَا...

.پرداخت خمس کمکی در (تبلیغ) دین مان است (در ادامه حضرت فرمودند) پس از آن دریغ نکنید و خودتان را از دعای ما محروم نسازید. ( الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏1 ؛ ص548)

الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏1 ؛ ص548)
امام رضا (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام خمس:
1.اگر انسان از درآمدهای بین سالش به کسی قرض بدهد و تا سر سال خمسی دریافت نکند، با رسیدن سال خمسی، خمس دارد البته اگر مبلغ قرض الحسنه قابل دریافت نیست، به نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای هر زمانی که دریافت کرد باید فورا خمس آنرا پرداخت کند.(مکارم: در صورتی که سر سال خمسی قابل وصول نباشد جزء درآمد سال وصول حساب می شود.) (اجوبه الاستفتائات س:871 ، منهاج الصالحین م1251 ، مکارم سایت، خمس پس اندازها، بهجت توضیح المسائل م1379)
2. اگر انسان مقداری از درآمدهای بین سالش را اسراف کند یا در راه حرام مصرف کند، خمس این مقدار را بدهکار است و باید پرداخت کند. (توضیح المسائل مراجع م1775؛ عروه الوثقی مع التعلیقات کتاب خمس م61؛ رساله آموزشی ج1 درس68)
3. خمس به دو بخش تقسیم می‌شود: یک قسمت آن سهم سادات فقیر است نصف دیگر خمس، سهم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است که در این زمان، باید به نائب عام امام زمان که مرجع تقلید یا نماینده مرجع تقلید پرداخت شود یا به مصرفی که او اجازه می‌دهد برسانند.وبه نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای سهم سادات فقیر نیز باید به مرجع تقلید یا به نماینده ایشان پرداخت شود یا برای مصرفش اجازه گرفته شود.
خداوند توفیق انفاق در راه خدا را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code