احکام اجتماعی (اهمیت امر به معروف و نهی از منکر با رویکرد حجاب)

حدیث با موضوع

سلام علیکم‌. بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند به حضرت شعیب وحى کرد: من قومت را عذاب خواهم کرد: چهل هزار نفر از افراد بدکار و شصت هزار نفر از نیکانشان. حضرت عرض کرد: خدایا! آن گروه که بدکارند (سزای عملشان است) اما نیکان چرا؟ فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَیْهِ دَاهَنُوا أَهْلَ الْمَعَاصِی وَ لَمْ یَغْضَبُوا لِغَضَبِی

خداوند فرمود: چون آنها با اهل معصیت و گناه راه آمدند و با خشم من (نسبت به گناه) به خشم نیامدند. (کافى ج 5 ، ح 1)

(کافى ج 5 ، ح 1)
توضیحات

چند نکته در مورد این امر مهم بیان می شود:
1. از آنجایی که هدف از نهی از منکر ریشه کن شدن فساد و گناه در جامعه اسلامی است بنابراین اگر کسی حتی خودش هم پنهانی مرتکب گناهی شود این عملش تکلیف را از دوشش بر نمی دارد و باز هم در صورت مشاهده همان گناه از دیگری باید با وجود شرایط نهی از منکر کند و البته خودش هم واجب است از گناهش توبه کند. (1)
2. اگر انسان گناهی مانند غیبت، رشوه و ربا خواری، بد حجابی و پایمال کردن بیت المال و ... را مشاهده کند نگوید به من ارتباطی ندارد، (نگوید جزو وظایف من نیست) و از طرفی با وجود شرایط، ترک این دو واجب صرفا به خاطر حرف مردم جایز نیست؛ اگر کسی بگوید به تو ارتباطی ندارد صرف این حرف نمی تواند تکلیف او را ساقط کند. (چراکه حقیقتا ارتباط دارد و تکلیف شرعی است).
3. واجب بودن این دو فریضه بر هر مکلّف نسبت به خانواده و نزدیکان وی اهمیت بیشتری دارد؛ لذا اگر شخصی در خانواده و نزدیکانش فردی می‌باشد که نسبت به واجبات دینی، بی توجّه است یا نسبت به ارتکاب حرام‌ها بی مبالات است، باید با اهمّیّت بیشتری‏ به انجام این دو واجب بپردازد. (2)
خداوند متعال توفیق عمل ‏به ‏وظائف شرعی خاصه عمل به وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله آموزشی، ج1 درس 76 ص: 331)
(2) (توضیح المسائل جامع، م 2218) (اجوبه الاستفتائات، س 1082 و 1083 ؛ توضیح المسائل جامع، م 2215)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code