وصیت

حدیث با موضوع حسابرسی اعمال

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم‌ با عرض تسلیت شهادت امام کاظم علیه‌السلام‌، آنحضرت در یکی از وصیت ها و سفارش هایشان خطاب به هشام می فرمایند: لَیْسَ‏ مِنَّا مَنْ‏ لَمْ‏ یُحَاسِبْ‏ نَفْسَهُ‏ فِی‏ کُلِ‏ یَوْمٍ؛‏ فَإِنْ‏ عَمِلَ‏ حَسَناً اسْتَزَادَ مِنْهُ‏ وَ إِنْ‏ عَمِلَ‏ سَیِّئاً اسْتَغْفَرَ اللَّهَ‏ مِنْهُ‏ وَ تَابَ‏ إِلَیْهِ‏

هر کسی که هر روز به حساب خود نرسد، از ما نیست؛ تا اگر نیکى کرده بر آن بیفزاید و اگر بدی کرده از خدا وند متعال آمرزش خواهد و به سوی او توبه کند. (تحف العقول / النص / 396 )

(تحف العقول / النص / 396 )
امام کاظم (ع)
توضیحات

دو نکته کوتاه درباره احکام وصیت:
1. وصیت کردن به خودی خود مستحب است اما اگر نشانه های مرگ ظاهر شود و فرد تکالیف واجبی بر عهده داشته باشد مثل خمس، زکات، پرداخت رد مظالم، بدهکاری، امانت، نماز قضا، روزه قضا یا حج باید خودش فورا آنها را به مقدار توان ادا کند ولی اگر نمی تواند عمل نماید باید نسبت به آنها وصیت کند. و در صحیح بودن وصیت بین وصیت کتبی و شفاهی تفاوتی وجود ندارد.البته در جایی عمل به وصیت لازم است که وصیت شرعا از جهت شرعی اثبات شده باشد.(توضیح المسائل مراجع مسأله 867،و 2695 و 2696)
2‌. اگر وصیتی شرعا ثابت باشد واجب است بر طبق آن عمل شود و ورثه نمی‌توانند مصلحت اندیشی کنند و با وصیت مخالفت کنند مثلا اگر میت بخشی از یک سوم اموالش را برای مجلس عزاداری وصیت کرده است ورثه نمی توانند تخلف کنند و یا در راه خیر دیگری مصرف کنند.
خداوند متعال بحق موسی بن جعفر علیهما السلام عاقبت همه مومنین را ختم به خیر فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code