زیارت (با رویکرد توبه)

حدیث با موضوع فضلیت زیارت مرقد مطهر امامان معصوم علیهم السلام

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در روایتی می فرمایند: هر امام و رهبری، عهد و میثاقی بر پیروان و دوستدارانش دارد و همانا یکی از اعمالی که نمایانگر وفاداری و سبب کامل شدن وفای به عهد و ادای میثاق است، زیارت قبور (مرقد مطهر) آنان می باشد. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏4 ؛ ص567)

(الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏4 ؛ ص567)
امام رضا (ع)
توضیحات

خداوند متعال را شاکریم که در روز چهارشنبه (متعلق به حضرت) و آخرین چهارشنبه سال 1400 شمسی در حرم مطهر حضرت رضا علیه السلام حضور داریم
برای استفاده بهتر زائر مستحب است آداب زیارت را رعایت کند؛ هر مقدار آداب زیارت رعایت شود ثواب زیارت بیشتر خواهد بود؛ یکی از آداب در ضمن زیارت توبه است، که چند نکته کوتاه درباره توبه خدمت شما زائرین و مجاورین گرامی تقدیم می شود:
1. حقیقتِ توبه، پشیمانی از گناه است، یعنی قلبا از گناهش پشیمان شود و تصمیم بر ترک گناه بگیرد و گناهانی را که انجام داده مثل دروغ، تهمت، غیبت‌، بد‌حجابی، نگاه به نامحرم، موسیقی حرام‌، خرید و فروش و استعمال مواد مخدر، تصمیم [جدّی] بگیرد که ترک کند. (1)
2. توبه از گناهان، واجب فوری است و تأخیر انداختنش جایز نیست و زمان و مکان و آداب خاصی لازم ندارد؛ لذا فرد وقتی گناهی مرتکب شد باید سریعا توبه کند اگرچه قبلا هم توبه کرده و آن را شکسته، باز هم باید تصمیم جدی بگیرد و توبه واقعی کند. و از رحمت خدا ناامید نباشد زیرا ناامیدی از رحمت خدا خودش گناه است.
3. در برخی موارد انسان علاوه بر توبه باید جبران نیز کند مانند کسی که مثلا نماز و روزه را عمدا انجام نداده علاوه بر توبه باید قضای آن را به تدریج انجام دهد. و همچنین اگر به کسی بدهکاری مالی دارد یا به اموال کسی خسارت زده علاوه بر توبه مدیون است و باید دین خود را پرداخت کند. (2)
ممکن است برای کسی این سوال به وجود بیاید که کسی سالیان مدیدی نماز و روزه خود را عمدا انجام نداده است، این شخص به چه صورت باید عمل کند؟
در جواب عرض می شود تا زمانی که خودش زنده است و توانایی انجام نماز و روزه قضا را دارد باید انجام دهد البته در روزه علاوه بر توبه و انجام قضای روزه ها کفاره عمدی نیز بر او واجب است (توضیح کفاره عمدی در صورت داشتن زمان). (3)
خدواند متعال توفیق ترک گناه و توفیق توبه به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (عروه الوثقی، ابتدای فصل فی احکام الاموات)
(2) (رساله مراجع، م 1370 و 1372 ؛ تحریر الوسیله، کتاب الغصب، مساله 4 ؛ منهاج الصالحین، ج 2 ، م 809
(3) (رساله مراجع تقلید، م 2702)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code