درختکاری

حدیث با موضوع

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم‌. در روایت است از امام صادق علیه السلام که می فرماید: سِتَّةٌ تَلْحَقُ الْمُوْمِنَ بَعْدَ وَفَاتِهِ وَلَدٌ یَسْتَغْفِرُ لَهُ وَ مُصْحَفٌ یُخَلِّفُهُ وَ غَرْسٌ یَغْرِسُهُ وَ قَلِیبٌ یَحْفِرُهُ وَ صَدَقَةٌ یُجْرِیهَا وَ‌سُنَّةٌ یُوْخَذُ بِهَا مِنْ بَعْدِهِ

شش چیز بعد از وفات مومن به او ملحق شده [و به او فایده می دهد]: فرزندى که برایش طلب آمرزش کند، قرآنی که او از خود به یادگار گذاشته و پس از مرگش خوانده مى‏شود، درختى که کاشته، چاه آبى که حفر نموده [و وقف کرده]، صدقه جاریه‏اى که از خود به جا گذارده است، روش نیکوئى که پس از مرگش مردم به آن عمل می کنند.(الکافی، ج 7، ص 57 )

الکافی، ج 7، ص 57
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته در مورد استفاده از اماکن عمومی و شخصی:
1. در استفاده از اماکن عمومی رعایت حق دیگران و قانون لازم است مثلا اگر روشن کردن آتش ممنوع باشد نباید برای پخت غذا یا کار دیگر آتش روشن کنند .
‌2.خسارت زدن به اموال عمومی و شخصی حرام است لذا افراد نباید خسارتی به درختان و یا سائر اموال وارد کنند مثلا شاخه درختان را بشکنند بویژه که در شرع مقدس اسلام به مساله کاشت درخت و نگهداری و جلوگیری از قطع درختان توصیه فراوانی شده‌است.
3.چنانچه خسارتی وارد کرد ،‌فرد ضامن و مدیون است و باید جبران‌ نماید‌ و دادن صدقه یا رد مظالم کافی نیست (امام‌خمینی‌ره استفتائات ج3 ص518 س99؛ منهاج م 936و 978؛ مکارم ج3 س1520؛‌فاضل‌ج1 س922‌؛ بهجت5762).
‌4‌. استفاده از اموال دیگران در صورتی جایز است که صاحب مال اجازه استفاده داده باشد لذا استفاده از زمین و باغ مردم بدون رضایت صاحب آنها غصب و گناه است‌، و در بعضی موارد ضامن و مدیون می باشد.
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code