سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند : اِنَّ مَعَ اْلاِسْرافِ قِلَّةَ الْبَرَکَةِ.
همانا اسراف با کمى برکت همراه است. (وسائل الشیعه، ج 15، ص 261.)
چند نکته درباره اسراف و تبذیر:
1. اسراف و تبذیر از گناهان کبیره است و باید از آن پرهیز شود ، مصرف کردن مال بیش از حد و اندازه نیاز و زیاده روی را اسراف میگویند و مصرف کردن مال در کار بیهوده و ناشایست را تبذیر مینامند.
2 . بعضی از مصادیق اسراف و تبذیر : مثل اسراف در تجملات و تزئینیات ،مراسم عروسی ، تاج گلهای گران قیمت در مراسم عزا که بعضی مواقع بخاطر چشم و هم چشمی میباشد، دور انداختن میوه یا غذا اگر مقداری از میوه یا غذا باقى مانده باشد ، کوتاهی در نگهداری نان که منجر به هدر رفتن نان می شود و اسراف در مصرف آب ، برق و گاز، لباس و …
3 - باز گذاشتن شیر آب در هنگام وضو گرفتن از مصادیق اسراف است و برای اینکه گرفتار اسراف نشویم ، بستن شیر آب در هنگام وضو گرفتن اشکالی ندارد و برای اینکه وضوی عزیزان دچار اشکال نشود میتوانند به این صورت عمل کنند که بعد از ریختن آب روی دست یا صورت ، ابتدا شیر آب بسته شود و سپس روی دست و صورت ، دست کشیده شود . (صافی جامع الاحکامج1/205س736- مکارم استفتائات ج 1/101 س 316 - بهجت سوال 3810 - استفتائات تبریزی ج 2 سوال 1024) توضیح المسائل ( محشى . امام خمینى ) ؛ ج 2 ، ص :607. (آیت الله سیستانی ، مسائل منتخبه ص 16 ش ) 30 ( رساله وحید م2077)
خداوند متعال توفیق شکر نعمتهایش را به همه ما عنایت فرماید ، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد