انجام خیرات و عبادات برای مادران آسمانی

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها
خداوند متعال در قرآن کریم امر به شکر و سپاسگذاری از خودش را با تشکر از پدر و مادر همراه نموده است، و همچنین حضرت رضا علیه السلام می فرمایند: مَن لم یَشکُرْ والِدَیهِ لم یَشکُرِ اللّهَ

هر کس که از پدر و مادر خود سپاسگزارى نکند، از خداوند هم سپاس گزارى نکرده است. (الخصال : 156/196)

(الخصال : 156/196)
امام رضا (ع)
توضیحات

در ایام ولادت مادر سادات علیها سلام اینطور مرسوم شده است که از زنان و خاصه مادران تقدیر می شود و این بسیار سنت پسندیده ای است.
نکته ای که امروز اشاره می شود راجع به تقدیر از مادران آسمانی است. کسانی که مادر را به ظاهر از دست داده اند تصور نکنند که نمی توانند از مادر خویش تقدیر کنند و وی را خوشحال سازند؛ چراکه می توانیم با دادن صدقه و انجام واجبات و اعمال خیر نیابتی مانند زیارت حضرت رضا علیه السلام ایشان را خوشحال و از خود راضی کنیم. بنابراین کسانی که والدین خویش را از دست داده اند با انجام واجبات و مستحبات به نیابت ایشان و یا هدیه دادن، ایشان را در این روز عید از خود خشنود کنند.
اما یک سوال شرعی:
همه ما می دانیم که نماز روزه پدر بر پسر بزرگ واجب است حال سوال این است که آیا قضای نماز و روزه مادر هم بر پسر بزرگ وی واجب است یا خیر؟ در پاسخ باید گفت به نظر تعدادی از مراجع(به فتوا یا احتیاط) از جمله امام خامنه ای حفظه الله نماز قضای مادر نیز بر پسر بزرگتر واجب است. (1)
سوال دیگر اینکه: اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر و مادر را بخواند باید در آهسته و بلند خواندن به تکلیف خود عمل کند مثلا حمد و سوره قضای نماز صبح و مغرب و عشای مادرش را بلند بخواند. (2)
زائرین و مجاورین گرامی می توانند سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایند.
انشالله عیدی ما رحمت و غفران پروردگار بر والدین مان باشد به دعای حضرت رضا علیه السلام و به برکت ذکر شریف صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) پدر اتفاقی است. اما مادر: گلپایگانی، اراکی، مکارم، نوری: (فتوی)، امام خامنه ای، فاضل؛ صافی (احتیاط واجب)
(2) (رساله مراجع م 1395)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code