رشوه

حدیث با موضوع رشوه

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. با تبریک و گرامیداشت دهه مبارک فجر، از پیا‌مبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که فرمودند: لَعَنَ اللّهُ الرّاشِیَ وَ الْمُرْتَشِیَ وَ الْماشِیَ بَیْنَهُم.

خداوند متعال گیرنده و دهنده رشوه وآن کس که واسطه میان آن دو است را از رحمت خود دور گرداند. ( بحار الانوار، ج 101، ص 274،ح 9 و 11، مستدرک الوسائل، ج 17، ص 355، جامع الأخبار ص 156).

( بحار الانوار، ج 101، ص 274،ح 9 و 11، مستدرک الوسائل، ج 17، ص 355، جامع الأخبار ص 156).
حضرت محمد (ص)
توضیحات

رشوه با توجه به آثار سوئی که برای اجتماع و نظام اسلامی دارد از محرمات و گناهان بزرگ بشمار می آید و دارای اقسامی است:
1.رشوه خواری در قضاوت‌، مطلقاً حرام و از گناهان‌کبیره است و رشوه در قضاوت به این معنا ست که به قاضی‌چیزی بدهند تا به نفعِ رشوه دهنده، حکم کند.
2.رشوه دادن برای انجام‌کار‌حرام مانند برنامه ریزی برای توطئه علیه نظام اسلامی و یا خیانت در امانت یا از بین بردن حق دیگری مثل اینکه به کسی رشوه بدهند تا یکی از افراد موثر در نظام اسلامی را ترور فیزیکی یا شخصیتی کند.
3.رشوه گرفتن در قبال انجام وظیفه‌، که علاوه بر اینکه باعث تضعیف نظام اسلامی و بدبینی مردم به نظام میشود از نظر شرعی هم مرتکب عمل حرام شده است و مالک مالی که از طریق رشوه بدست امده است نیز نمیشود مثلا کارمند دولت یا شرکت در مقابل کاری‌که وظیفه‌اش می‌باشد مطالبه پول ‌نماید فروض مختلفی دارد و پرداخت پول هم چون خلاف قانون است، جایز نمی‌باشد.
4.تغییر نام رشوه به عناوینی مثل شیرینی ،‌انعام، هدیه، بخشش یا هر عنوان دیگری سبب حلال‌شدن آن نمی‌شود و کسی که رشوه گرفته باید آن مال را به صاحبش برگرداند. ( مقام معظم رهبری، س‌1246‌؛ سیستانی‌،رساله جامع ، ج‌1‌، م‌2761)
خداوند متعال به همه ی ما توفیق خدمت خالصانه به نظام اسلامی و کسب روزی حلال عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و‌آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code