تقلید

حدیث با موضوع کمال انسان

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم‌. با تبریک دهه مبارک فجر در روایت است از امام باقر علیه السلام که میفرمایند : الْکَمَالُ کُلُّ الْکَمَالِ التَّفَقُّهُ‏ فِی‏ الدِّینِ‏ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَةِ وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَةِ.

همه کمال انسان در این دنیا به این است که سه کار را انجام دهد: 1. فهم عمیق در دین 2. صبر بر حوادث و مصیبت ها و گرفتاری ها 3. برنامه ریزی و مدیریت صحیح زندگی. (کافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏1 ؛ ص32)

(کافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏1 ؛ ص32)
امام باقر (ع)
توضیحات

چند نکته در مورد تقلید:
1.عقیده مسلمان ‌به اصول دین باید ‌از روی دلیل باشد ولی در احکام و مسائل شرعی چنانچه خودش مجتهد نباشد و احتیاط نکند باید به گفته مجتهد اعلم عمل‌کند.(رساله مراجع ج1 م1 )
2.رجوع به متخصص، یک امر عقلائی است و همانگونه که افراد در موارد مختلف مانند پزشکی، معماری و ... به متخصص آن علم مراجعه می کنند در مسائل دینی نیز باید به یک متخصص دینی مراجعه کرد. برخی افراد می گویند ما نه متخصص هستیم و نه می خواهیم احتیاط کنیم و تقلید را نیز نمی پسندیم در پاسخ عرض می شود فرد مسلمانی که وظایف شرعی اش را انجام می دهد، خواسته یا ناخواسته اگر مجتهد و محتاط (البته خود احتیاط نیز نیاز به اجتهاد یا تقلید دارد) نباشد، از دیگر ان تقلید نموده، مثلا نمازش را مانند پدر یا معلم خود می خواند،که در عمل تقلید کرده اما این تقلید او نادرست است، چون از کسی تقلید کرده که متخصص نیست.
3. یکی از شرایط مرجع تقلید این است که اعلم مراجع باشد یعنی در استنباط احکام شرعی تخصص بیشتری از دیگر مراجع داشته باشد. (رساله مراجع ج2 م2- عروه الوثقی م 17)
3.بعد از فوت مرجع تقلید باید ‏انسان به ‏مرجع زنده اعلم رجوع ‏کند و در مسئله ی بقای بر میت، طبق نظر مرجع زنده‌ی اعلم عمل نمایند. (رساله مراجع ج1 م9- عروه الوثقی ج1 ، الاجتهاد و التقلید م15 )
4.کسانی‌که ‌به ‌فتوای مرجع زنده بر تقلید از مرجع فوت شده باقی مانده‌اند لازم است در پرداخت وجوهات و مسائل جدید به مرجع تقلید زنده مراجعه کنند. (توضیح المسائل مراجع ج‌2 ص‌2268 و تحریر کتاب الوکاله م‌23 ).
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام، سلامتی مراجع عظام، خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code