نماز قضا

حدیث با موضوع نماز قضا

سلام‌علیکم‌. بسم ‏الله‏ الرحمن الرحیم. در روایت است از صادق علیه‌السلام که می‌فرمایند‌:
‌إذَا صَلَّیتَ صَلَاةَ فَرِیضَةٍ فَصَلِّهَا لِوَقتِهَا صَلَاةَ مُوَدِّعٍ.

وقتی نماز واجب می خوانی آنرا در وقت خودش بخوان مانند کسی که می‌خواهد آخرین نماز عمرش را بخواند.

(امالی صدوق، ص212)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته درباره نماز قضا:
1-اگر کسی عمدا حتی یک رکعت نمازش را در وقت نخواند و یا کوتاهی کند تا قضا شود گناه کبیره انجام داده و باید فورا توبه کرده و در خواندن آن کوتاهی نکند ولی واجب نیست فورا آن را بجا بیاورد.
2-کسی که خودش نماز قضا دارد می تواند نمازهای مستحبی بخواند و و همچنین می تواند نماز قضا را به نیابت از میت بخواند مانند نماز قضای پدر یا مادر مرحومش.
3-کسی که نماز قضا بر عهده اش است ولی تعدادش را نمی داند مثلا چند نماز صبح از او قضا شده، نمی داند سه یا چهار یا پنج نماز بوده است، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافی است.
4-خواندن نماز های قضا در هر ساعتی از شبانه روز صحیح است و کسی هم‏ که ‏مسافر است می تواند نمازی که در وطن قضا شده، در سفر بخواند البته نمازی که به صورت کامل قضا شده، در سفر هم باید به صورت کامل قضا شود.
5- نماز در هیچ حالتی از انسان ساقط نمی‌شود حتی اگر انسان در حال مریضی است یا داخل وسایل نقلیه است و نماز در حال قضا شدن است باید نماز را با رعایت شرائطی که مقدور است، بخواند و امثال این موارد بهانه‌ای برای ترک نماز نمی شود. خداوند متعال توفیق عمل به وظایف و دستورات الهی عنایت کند به برکت صلواتی بر محمد وال محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code