سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیهالسلام روایت شده که فرمودند: إذَا قَامَ الْمُصَلِّى إلَیالصَّلَاةِ، نَزَلَتْ عَلَیْهِ الرَّحْمَةُ مِنْ أعْنَانِ السَّمَاءِ.
هنگامى که نمازگزار به نماز میایستد، رحمت خداوند از (پهنای آسمان بر او نازل مىشود.( ( اصولکافى ، ج 3، ص 265)
چند نکته درباره واجبات نماز:
1-واجبات نماز بر دو قسم است واجبات رکنی که پنج واجب است و واجبات غیر رکنی و معنای واجب رکنی این است که اگر عمدا یا سهوا کم یا زیاد شود نماز باطل است.اما واجب غیر رکنی در صورتی که عمدا ترک یا زیاد شود نماز باطل است مثلا یک سجده را عمدا کم یا زیاد کند.
2-از واجبات رکنی ایستادن در هنگام تکبیره الاحرام و ایستادن قبل از رکوع است که اصطلاحا قیام متصل به رکوع گفته می شود.
3-انسان تا وقتی که بتواند ایستاده نماز بخواند هر چندبا تکیه بر دیوار یا به کمک عصا، باید نماز را ایستاده بخواند و نباید نشسته نماز بخواند. حتی اگر بتواندحداقل تکبیره الاحرام را ایستاده بگوید باید تکبیر را ایستاده بگوید.
4-اگر نمازگزار چنانچه بایستد مریض می شود یا ضرر قابل توجهی به او می رسد باید نشسته بخواند ودر صورتی که نمازگزاری توانایی ایستادن داشته باشد ولی نمازش را نشسته می خواند به خاطر ترک قیامهای رکنی نمازش باطلاستو قضا دارد ،به عنوان مثال کسانی که تمام نماز را روی صندلی میخوانند در حالیکه توانایی ایستادن را دارند و با این حال روی صندلی نماز می خوانند نمازشان باطل است و قضا دارد. (مراجع م 958 و 975 عروه الوثقی فصل فی القیام م 17)
خداوند متعال همه ما را از نمازگزاران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد