تقلید

حدیث با موضوع تقلید

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از امام عسکری علیه السلام روایت شده که می‌فرمایند: اَمّا مَنْ کَانَ مِنَ الْفُقَهَاءِ صَائِناً لِنَفْسِهِ حَافِظاً لِدِیْنِهِ مُخَالِفاً عَلَى هَوَاهُ مُطِیْعاً لِاَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِ أَنْ یُقَلِّدُوْهُ.

‌از بین فقهاء آنان که خویشتندار و پرهیزکار هستند و با هوای نفس مبارزه می‌کنند و مطیع اوامر مولایشان می‌باشند، بر دیگران لازم است که از آنان تقلید‌کنند. (وسایل ج ۱۸- ص۹۴ و ۹۵و بحار الانوار ج 2 ص 88.)

وسایل ج۱۸ -ص ۹۴و ۹۵ و بحار الانوار ج 2 ص 88
امام حسن عسکری (ع)
توضیحات

چند نکته در مورد تقلید:
1. یکی از نقاط قوت دین اسلام و مذهب شیعه این است که اصول و مبانی اعتقادی را با عقل و دلیل اثبات می کند و آن را وظیفه هر مسلمانی می شمرد که در اعتقادات تحقیق کند و با دلیل ایمان بیاورد؛ بخلاف برخی ادیان (مثل مسیحیت) که گاهی می گویند عقل را بگذار کنار، لذا مراجع عظام تقلید در اولین مساله رساله می فرمایند ؛ عقیده مسلمان ‌به اصول دین باید‌ از روی دلیل باشد ولی در احکام ومسائل شرعی چنانچه خودش مجتهد نباشد باید به گفته مجتهد اعلم عمل‌کند.(رساله مراجع ج1 م1)
2.رجوع به متخصص دینی یک امر عقلائی است و باید از مرجعی تبعیت و‌پیروی کرد که اعلم مراجع باشد یعنی در استنباط ‌احکام شرعی تخصص بیشتری از دیگر مراجع داشته باشد. (رساله مراجع ج 2 م 2- عروه الوثقی م 17)
3.بعد از فوت مرجع تقلید باید‏ انسان به‏ مرجع زنده اعلم رجوع‏ کند و در مسئله ی بقای بر میت، طبق نظر مرجع زنده‌ی اعلم عمل نمایند. ( رساله مراجع ج1 م 9- عروه الوثقی ج1 ، الاجتهاد والتقلید م15)
4.کسانی که‌ به‌ فتوای مرجع زنده بر تقلید از مرجع فوت شده باقی مانده اند لازم است در پرداخت وجوهات و مسائل جدید به مرجع تقلید زنده مراجعه‌کنند. ( توضیح المسائل مراجع ج 2 ص 2268 و تحریر کتاب الوکاله م 23)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام سلامتی مراجع عظام، خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code