سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن گرامیداشت هفته وحدت.
در بیانیه ای که از سوی دفتر حضرت آیت الله سیستانی در نخستین گردهمایی اهل سنت و شیعیان برگزار شد اینگونه آمده است:
امت اسلامی در حال حاضر، در شرایطی به سر می برد که همگان، نیاز به توحید صفوف، نابودی فرقه گرایی و دوری از اختلافات مذهبی را درک کرده اند؛ بنابراین، شایسته نیست به بحث و جدل پیرامون آن خارج از چارچوب بحث های علمی معتبر بپردازیم؛ به ویژه این که اینها به اصول دین و ارکان عقیده مربوط نمی شود؛ زیرا همگان به خدای احد واحد، رسالت پیامبر (ص)، قرآن کریم ایمان دارند و سنت نبوی را به عنوان منبع احکام شرعی و نیز مودت اهل بیت علیهم السلام، نماز، روزه، حج و مانند اینها را پذیرفته اند.
به مناسب هفته وحدت دو نکته کوتاه در این باره عرض می کنم:
وحدت بین مسلمین جهان منحصر به یکی بودن خدا و پیغمبر و قبله و قرآن نیست هر چند اگر منحصر به این موارد هم بود برای همبستگی و همدلی و در یک صف قرارداشتن در مقابل کفر کافی بود اما علاوه بر اینها در برخی مسائل فقهی هم که تعدادش کم نیست، بین ایشان تفاوتی نیست که به برخی از آنها اشاره می شود:
1. صدقه مستحبی که برایش ثواب فراوانی نقل شده و به تعبیر برخی روایات هفتاد بلا را دور می کند، و در همه زمانها خصوصا روز جمعه و عرفه و ماه رمضان سفارش شده است. پرداخت صدقه مستحبی با این اوصاف در مصرفش فرقی بین شیعه و دیگر مسلمانان نیست لذا اگر یکی از شیعیان به یکی از دیگر مسلمانان کمک مالی کند یا کمکی به عنوان صدقه کند، حکم صدقه مستحبی را دارا می باشد و در ثوابش تفاوتی ندارد. (تحریر الوسیله، کتاب صدقه، م 5 ؛ منهاج الصالحین ج 2 م 1607)
2. برای صحیح بودن ذبح شرعی یک حیوان حتما باید ذابح مسلمان باشد و فرقی بین مذاهب مختلف اسلامی نیست ولی کافر اگر حیوانی را ذبح کند، خوردن گوشتش حرام است. بنابراین خوردن گوشت قربانی یا حیوانی را که شخص مسلمانی از مذاهب دیگر ذبح کند، حلال است. (توضیح المسائل مراجع ج 2 م 2594)
خداوند ان شاء الله لحظه به لحظه بر عزت و سربلندی اسلام و مسلمین جهان بیفزاید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.