اهمیت کتابخوانی در اسلام

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
با تسلیت ایام
خداوند در قرآن می فرماید: « هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ»:بگو آیا کسانی که می‌دانند با کسانی که نمی‌دانند، مساوی‌اند؟»(آیه 9 زمر)
این حکم شامل کسانی نیز می‌شود که به بهانه عبادت، مطالعه و راه علم آموزی را کنار نهاده‌اند، تا به گمان خود از راه کسب ثواب به سعادت برسند، اما امام باقر علیه السلام فرمودند: عالمی که مردم از علم او بهره بگیرند، از هفتاد هزار عابد بهتر است.(بحار، ج 75، ص 173)
دین مبین اسلام و کلام‌‌الله مجید برای مطالعه و کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است. اهمیت کتابخوانی در اسلام به‌قدری است که معجزة پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از نوع کتاب است و در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم، و علم توأم شده است. اهمیت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می‌نویسد، قسم یاد می‌کند.
بررسی آماری محتوای کلام الله مجید نشان داد که واژة کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژة علم 582 بار، واژة قلم 2 بار، و واژة اقرأ 3 بار در قرآن تکرار شده است. در نتیجه مطالعه و کتابخوانی و تحصیل علم و دانش از فرایض بسیار مؤکد در دین مبین اسلام، قرآن کریم و احادیث و گفتار بزرگان دانش است.
« پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: اُطْلُب العِلْمَ مِنَ المَهدِ إلَی اللَّحدِ»«از گهواره تا گور دانش بیاموز». و یا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله امر می کنند که: «طلب دانش بر هر مسلمانی فرض است» طَلبُ العِلْمِ فریضَهٌ عَلی کُلِّ مُسلِمٍ . [کافی،ج1،ص3 ؛ح1)
در روایات و احادیث هم عالمان واهل قلم و کتاب بر عابدان برتری دارند و کتاب وسیله‏ای است که دانش بشری به مدد آن از تباه شدن مصون می ‏ماند و به آیندگان منتقل می ‏شود. از این‏رو پیشوایان معصوم علیهم السلام توجه ویژه‏ای به فرهنگ مکتوب داشتند و همواره پیروان خویش را به حفظ دانش و نوشتن آن سفارش می ‏فرمودند.
خداوند توفیق علم به همراه عمل را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code