سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
با تسلیت ایام سوگواری
خداوند در قرآن نتیجه صبر را نترسیدن و رسیدن به بهشت معرفی میکند و می فرماید: إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ: به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده(آیه 30 فصلت)
در روایتی از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم صبر بر سه گونه تقسیم شده است:1. صبر بر مصیبت ؛2. صبر بر طاعت؛ 3. صبر بر معصیت.( کافی، ج 2، ص 91)
منظور از«صبر بر اطاعت»،ایستادگى در برابر مشکلات اطاعت فرمان خداست: اطاعت فرمان الهى در نماز و روزه و حج و جهاد و اداى واجبات مالى،همانند خمس وزکات و هم چنین صبر و شکیبایى در برابر مشکلات اطاعت اوامر استحبابى که دامنهگستردهاى دارد.
منظور از«صبر بر معصیت»،ایستادگى در برابر شعلههاى سرکش شهوات و هیجانهاى برخاسته از هوا و هوس است که اگر چنین نباشد،طوفان شهوات و هوسها تمام ایمان و تقوا و پاکى و صدق و صفا و...را از بین مىبرد.
و منظور از«صبر بر مصیبت»،آن است که انسان در طول زندگى،در برابر حوادث دردناکى، مانند از دست دادن عزیزان، خسارتهاى عظیم مالى،به خطر افتادن آبرو و حیثیت اجتماعى، گرفتارى در چنگال بیمارىهاى صعب العلاج و مسولین ظالم و گاه همسران فاسد و...صبر و شکیبایى را ازدست ندهد.
خداوند صبر در برابر مشکلات و گناهان را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد