مراحل امر به معروف در قیام امام حسین علیه السلام

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
با تسلیت ایام
امام حسین علیه السلام هدف قیام خود را چنین می فرمایند که: (اِنَّما خَرَجتُ لِطَلَبِ الاصلاحِ فی اُمَّهِ جَدّی، اُریدُ اَن آمُرَ بِالمَعرُوفِ و اَنهی عَنِ المنکَرِ): من فقط براى اصلاح در امّت جدّم از وطن خارج شدم؛مى خواهم امر به معروف و نهى از منکر کنم. (بحار،ج 44،ص 329)
امر به معروف مراحلی دارد که ابتداء باید قلبا معروف را دوست داشت و از منکرات بیزار بود.
امام حسین علیه السلام درموقع وداع با قبر پیامبر می فرمایند: اللّهُمَ وَ انّی اُحِبُّ المعروفَ و اکرهُ المنکَر:خدایا من معروف را دوست می دارم و منکر را بد می دانم. (بحار، ج 44، ص 328)
در مرحله دیگر، به امر به معروف و نهی از منکر زبانی می پردازد. آن حضرت در بیان هایی صریح، حکومت بنی امیه را منکری می داند که باید با آن مبارزه کرد. یزید را نیز مردی شرابخوار و فاسق و جنایتکار می داند و پیروان او را ملازمان شیطان و واگذارندگان «طاعت خدا» می شمارد. از آنجا که نهی از منکر زبانی نیز دیگر اثری در تغییر اوضاع ندارد. شوریدن بر ضد او را به عنوان سومین مرحله نهی از منکر، وظیفه خود میداند. با این مبنای دینی است که امام، بیعت با یزید را رد می کند و آن را مایه ننگ می داند و حماسه کربلا را پدید می آورد.
این که در زیارتنامه های امام حسین علیه السلام تأکید مکرر شده: (اَمَرتَ بالمعروفِ وَ نَهَیتَ عَنِ المنکر) «من شهادت می دهم که تو نماز و زکات را بر پا داشتی و امر به معروف و نهی از منکر کردی»، همه برای تبیین فلسفه قیام اوست تا جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در آن نهضت مشخص گردد.
خداوند پیروی از دستورات اهل بیت را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمد وآل محمد

اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code