نماز جمعه

حدیث با موضوع نماز جمعه

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از‌ رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم که می فرمایند: مَنْ أتَی الجُمُعَةَ اِیماناً وَ اِحتِساباً اِستَأنَفَ العَمَلَ.‌

کسی که از روی ایمان و برای خدا در نماز جمعه حاضر شود، اعمالش را از نو آغاز کند (کنایه از بخشش گناهان).

(‌وسائل‌الشیعة،‌ج‌7،‌ص:‌296‌قم موسسه‌آل‌بیت‌علیهم السلام)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

نماز جمعه از جمله عبادات اجتماعی سیاسی است که آثار و برکات فراوانی دارد. طبق روایتی که قرائت شد رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) اقامه نماز جمعه باعث آمرزش و پاکی از گناهان است. در روایتی دیگر حضرت علی علیه السلام می فرمایند: ضَمِنتُ لِسِتَّهٍ اَلجَنَّهَ مِنهُم رَجُلٌ خَرَجَ اِلیَ الجُمُعَهِ فَماتَ فَلَهُ الجَنَهُ براى شش نفر بهشت را ضامن هستم که خداوند به آن ها عطا کند یکی از آن شش گروه مردى است که در راه رفتن به نماز جمعه بمیرد. (وسائل الشیعه، ج 5، ص 11).
چند نکته در باره احکام نماز جمعه:
1-یکی از با فضیلت ترین اعمال روز جمعه شرکت نماز جمعه است و به نظر اکثر مراجع در زمان غیبت امام زمان علیه السلام کسی که نماز جمعه می خواند بجای نماز ظهر کافی است و دیگر نیازی به خواندن نماز ظهر جمعه نیست و می تواند بجای نماز جمعه نماز ظهر را بخواند که مستحب است همان اول وقت بخواند و شخصی که مسافر است می تواند در نماز جمعه شرکت کند و نماز جمعه اش صحیح است. (نماز ظهر نیز بنا براحتیاط خوانده شود:صافی،گلپایگانی،)
2.کسی که در نماز جمعه شرکت کرده (بنا بر‌احتیاط:سیستانی،مکارم،خوئی) واجب است‌ به خطبه‌ها گوش‌ کند و همچنین باید از هر کاری که باعث از بین رفتن فایده خطبه‌ها یا گوش ندادن می‌شود مانند صحبت کردن با دیگران پرهیز کند.
3-کسی که به خطبه‌ها نرسیده می تواند در نماز جمعه شرکت کند و به نظر اکثر مراجع عظام کفایت از نماز ظهر نیز می‌کند حتی اگر در رکعت دوم قبل از رکوع برسد نیز به نظر اکثر مراجع عظام کافی است و رکعت دوم را فرادا انجام دهد. (رساله مراجع ص852 مساله38 و صفحه 858 و 847 ،842،862)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code