سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام صادق علیه السلام روایت است که میفرمایند : أیُّمَا مُسْلِمٍ أقَالَ مُسْلِماً بَیْعَ نَدَامَةٍ أقَالَهُ ٱللهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَثْرَتَهُ یَوْمَ ٱلْقِیَامَةِ.
هر مسلمانی که پشیمانی مسلمانی را در خرید و فروش بپذیرد خداوند روز قیامت پشیمانی او را از گناهانش میپذیرد.
دو نکته کوتاه درباره احکام خرید و فروش:
1- در برخی موارد خریدار یا فروشنده یا هر دو می توانند قرار داد انجام شده را بر هم بزنند مثل اینکه در معامله ای خریدار کالای معینی را با شرط وصف خاصی بخرد و بعد از خرید آن متوجه شود که آن وصف را ندارد در این صورت خریدار می تواند قرارداد را فسخ کند و پولش را پس بگیرد مانند اینکه ماشینی بخرد که تصادفی نباشد ولی بعد از خرید متوجه شود که ماشین تصادف داشته است می تواند معامله را فسخ کرده و پول خود را پس بگیرد.
2- اگر خریدار یا فروشنده شرعا حق بهم زدن معامله را نداشته باشند مستحب است در صورتی که یک طرف تقاضای بهم زدن معامله را داشت، طرف دیگر بپذیرد و معامله را فسخ کند که به این کار اصطلاحا اقاله گفته می شود البته اگر بخواهند طرفین اقاله کنند و معامله را به هم بزنند باید با همان مبلغ و کالایی که صورت گرفته، انجام گیرد؛ و گرنه اقاله باطل است به این معنا که هنوز جنس مال مشتری است و پول مال فروشنده است. (سیستانی منهاج الصالحین القول فی الاقاله م304، رساله مراجع مساله2051، تحریر الوسیله القول فی الاقاله م1؛ خویی،منهاج ج3 م307)
خداوند متعال توفیق فراگیری دستورات دین و عمل به آنها را به همه مومنین عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.