سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام صادق علیه السلام که میفرمایند: إِذَا صَلَّیْتَصَلَاةً فَرِیضَةً فَصَلِّهَا لِوَقْتِهَا صَلَاةَ مُوَدِّعٍ.
وقتی نماز میخوانید مانند کسی نماز بخوانید که میخواهد آخرین نماز عمرش را بخواند.
چند نکته کوتاه درباره گمانِ در رکعات نماز:
1-حکم گمان، در رکعات نماز، حکم یقین را دارد، مثلا اگر انسان در رکعات نماز نمی داند یک رکعت خوانده یا دو رکعت اما احتمال بیشتر بدهد که دو رکعت خوانده است،در این صورت بنا می گذارد که دو رکعت خوانده است و در این حکم فرقیبیننمازهای دو رکعتی و سه رکعتی و چهار رکعتی ندارد و همچنین فرقی ندارد در نمازهای واجب یومیه باشد یا در نمازهای واجب دیگر مثل نماز آیات. (رساله مراجع م 1234)
2-هر گاه انسان در رکعات نماز شک کرد نمی تواند بلافاصله نمازش را بهم بزند بلکه باید مقداری فکر کند تا شاید شکش برطرف شود و چنانچه مقداری فکر کرد و به یک طرف احتمال بیشتر بدهد بنا را بر همان طرف می گذارد. مثلا کسی که در نماز صبح شک کند که یک رکعت خوانده یا دو رکعت ، مقداری فکرمی کند چنانچه احتمال بیشتر بدهد که دو رکعت خوانده بنا را بر همان رکعت دو م می گذارد. و چنانچه بعد از فکر کردن به یک طرف احتمال بیشتر ندهد در این صورت به احکام شک در رکعات نماز عملمیکند. (رساله مراجع م 1166)
خداوند متعال به همه ما حضور قلب در نماز را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.