سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
امام رضا ( علیه السلام ) میفرماید: دعوهْ الصائم تستجاب عند افطاره؛ دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مىشود.(بحارالانوار، ج 92، ص 255، ح 33)
برخی از فواید روزه عبارتنداز:
1. ( تقرب به خدا ) پاداش روزه خود خداست: در اهمیت روزه همین بس که خداوند خود مسئولیت پاداش دهی به روزه دار را به عهده گرفته است. رسول خدا ( صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمود: قال الله تعالى: الصوم لى و انا اجزى به؛ خداى تعالى فرموده است: روزه براى من است و من پاداش آن را مىدهم.(وسائل الشیعه، ج 7، ص 294، ح 15 )
برخی علمادر توضیح حدیث گویند: منظور این است که پاداش روزه گرفتن خود خداست، یعنی رسیدن به خدا و قرب و لقای خدا پاداش روزه دار است
2. آخرت گرایی: یکی دیگر از آثار فردی روزه این است که آدمی را در مسیر آخرت گرایی قرار می دهد؛ زیرا انسان روزه دار با گرسنگی و تشنگی خود، به یاد گرسنگی و تشنگی روز قیامت می افتد و تصمیم می گیرد برای آن روز واپسین، توشه ای آماده سازد.
پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) در خطبه شعبانیه می فرماید:«با گرسنگی و تشنگی تان [در روزه رمضان] به یاد گرسنگی و تشنگی روز قیامت باشید(وسائل الشیعة، ج 10، ص 313)
3. استجابت دعا: از برکات روزه داری میتوان به اجابت دعای روزه دار اشاره کرد. امام رضا ( علیه السلام ) میفرماید: دعای روزه دار هنگام افطار به اجابت میرسد (بحار الانوار، ج 96، ص 255)
4. آرامش قلب: امام باقر (علیه السلام ) فرمود: روزه و حجّ آرامش دهنده قلوب آدمیان است. (امالى طوسى، ص 296، ح 582)
خداوند ما را جزء روزه داران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد