نیت نماز

حدیث با موضوع نیت

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. امام سجاد علیه السلام در دعای مکارم الاخلاق می فرمایند: ... وَ انْتَهِ بِنِیَّتِی إِلَى أَحْسَنِ النِّیَّات... .

خدایا نیت من را به بهترین و پاکترین نیت ها منتهی کن. (الصحیفة السجادیة، دعای بیستم، مکارم الاخلاق)

(الصحیفة السجادیة، دعای بیستم، مکارم الاخلاق)
امام سجاد (ع)
توضیحات

چند نکته درباره احکام نیت نماز:
1. یکی از واجبات رکنی نماز نیت است برخی نیت کردن در نماز را سخت می گیرند و گاهی دچار وسواس می شوند در حالی نیت در نماز و هر عبادت دیگری بسیار سهل و آسان است، همانطوری که انسان در کارهای روزانه خودش یعنی خوردن و پوشیدن و نشستن و بلند شدن ها دارای نیت و قصد است، مقصود از نیت نماز هم به همین معناست بجز اینکه انگیزه انجام نماز باید اطاعت از فرمان الهی باشد و نشانه داشتن نیت این است اگر از فرد بپرسند چکاری انجام می دهی بتواند بگوید مثلا نماز ظهر را برای خدا می خوانم. (العروه الوثقی کتاب الصلاه فصل فی النیه)
2. کسی که نمازش شکسته است چنانچه به قصد نماز کامل، نماز را شروع کند و وسط نماز متوجه شود که نمازش شکسته است، باید نماز را به همان صورت شکسته تمام کند حتی اگر برای رکعت سوم بایستد و قبل از رکوع متوجه شود باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و نماز را دو رکعتی تمام کند.(جهت اطلاع: به نظر آیات عظام اراکی: (فتوی). مکارم و بهجت و صافی، بنابر احتیاط به جهت ایستادن بی جا دو سجده سهو بجا آورد) (رساله مراجع م1236 و م 1364)
3. انسان باید نماز را فقط برای اطاعت از فرمان خداوند بخواند و اگر برای نشان دادن به مردم نماز بخواند، نمازش باطل است. (رساله مراجع م 946)
خداوند متعال توفیق انجام کارهای خیر را بطور خالصانه عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code