سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
ایمانی مورد پذیرش وارزشمند است که دارای ویژگی های زیر باشد:
1-ایمان همراه با استدلال: قرآن همواره از مخالفان خود، برهان و استدلال می خواهد و می فرماید: «فأتونا بسلطان مبین) آیه 10 ابراهیم( اگر دلیلی دارید، بر ما ارائه دهید).
طبیعی است که یک مسلمان نیز باید در برابر دیگران از دین خود با دلیل و برهان دفاع نماید.
2-ایمان همراه با عمل: در بسیاری از آیات قرآن هنگامی که سخن از اهل ایمان به میان آمده است، بلافاصله «و عملوا الصالحات» نیز ذکر شده است. که این عبارت به معنای انجام تمامی کارهای نیک و شایسته است. کلمه ی «صالح» نیز به معنای یک عمل نیک و «صالحات» به معنای چند عمل نیک و «الصالحات» به معنای تمامی کارهای نیک است. قرآن می فرماید«آمنوا و عملوا الصالحات» یعنی تمام کارهایشان نیک و شایسته است. بنابراین، لازم است که تمامی اعمال مؤمنان صالح و نیک باشد، نه فقط برخی از اعمال آنها.
3- ایمان پایدار: قرآن از مؤمنانی که در ایمانشان پایدار هستند، تمجید می فرماید و آنها را به بهشت و نعمت های آن بشارت می دهد«انّ الّذین قالوا ربّنا اللّه ثم استقاموا تتنزّل علیهم الملائکة) آیه 30 فصّلت)
4- ایمان کامل: در حدیث می خوانیم: ایمان ده درجه است. بدیهی است هر مؤمنی به تناسب عمق ایمان و اعتقادش از درجاتی از ایمان برخوردار است. اگر می خواهید بدانید فردی چقدر ایمان دارد، ببینید در برابر دریافت چه مبلغی گناه می کند. امّا امیرمؤمنان علیه السلام می فرماید: به خدا قسم اگر هستی را به من دهند که پوست جوی را از دهان مورچه ای به زور بگیرم چنین نخواهم کرد.
در دعای مکارم الاخلاق می خوانیم: «الهی بلّغ بایمانی اکمل الایمان»خدایا! ایمانم را به کامل ترین درجه برسان.
خداوند ایمان حقیقی به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد