سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
خواص زیادی برای ایمان ذکر شده است که برخی عرض میشود:
1-احساس عزت و غلبه:
کسى که دلش با حق تعالى پیوند خورده است، ممکن نیست که ترس و بیم داشته باشد.چراکه او با همه کاره عالم سروکار دارد، پس، از چه بترسد؟ مؤمن همیشه خود را غالب مىداند، چون با موجودى پیوند دارد که همه عوالم وجود مسخر او هستند. درآیات قرآن صفت «عزت» اختصاصا براى مؤمن به کار رفته است. عزت حالتى است براى روح که خویش را غالب مىبیند. چه کسى مىترسد؟ آنکه خود را مغلوب مىنگردامام صادق (ع) در این زمینه فرمودهاند: همانا همه موجودات از مؤمن مىترسند، زیرا که او به دین عزت یافته است ( یعنى محکوم هواهاى نفسانى نیست ) و از چیزى نمىهراسد و این نشانه هر مؤمنى است. (بحار ؛ ج64 ؛ص 305 ) این اثر ایمانى موجب مىشود که اهل دنیا در تاریخ همواره از اولیاى الهى در اضطراب و رعب باشن
2- ایجاد صبر و بردباری در برابر مشکلات:
ایمان به خدا در انسان نیروى مقاومت مىآفریند و تلخیها را شیرین مىگرداند. شکیبائى میوه یقین است، چون هرکس یقین به عدل خدا داشته باشد میداند در ازاى هر مصیبتى و بلائى عوض و ثوابى باشد که هر عاقلى که آنها را با هم بسنجد راضى میشود و میداند که صبر ثواب او را مضاعف گرداند و جزع باعث نقص آن یا حبط آن میشود وحضرت علی علیه السلام درحکمت 109 بالاترین صفات یک مؤمن را حیا وصبر او می دانند.
3- انجام اعمال صالح: به گفتهی علامه طباطبایی علاوه بر این که انجام عمل صالح شرط اساسی ایمان است، از آثار و فواید ایمان نیز است؛ چرا که ایمان منشأ عمل و عملِ نیکو ثمره و نمود ایمان درونی است(فرازهایی از اسلام، ص 238)
ایمان زمینه ساز عمل و شرط لازم آن است و سهولت یا دشواری عمل صالح، به شدّت و ضعف ایمان انسان بستگی دارد و متقابلاً عمل صالح و تکرار آن به تعمیق ایمان و افزایش آن کمک میکند و این هر دو در به وجود آمدن ملکات اخلاقی که باعث صدور اعمال صالحه از فرد بدون تردید و تأمل میشود، کمک میکنند.
خداوند ایمان حقیقی به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد