سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی. در روایت است از حضرت زهرا سلام الله علیها که فرمودند: ...فَرَضَ اللَّهُ الْإِیمَانَ تَطْهِیراً مِنَ الشِّرْکِ وَ الصَّلَاةَ تَنْزِیهاً عَنِ الْکِبْر... .
خداوند متعال ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد و نماز را برای دوری از تکبر و خودخواهی. ( من لا یحضره الفقیه ؛ ج3 ؛ ص568)
چند نکته درباره نماز مسافر:
1. یکی از شرایط شکسته شدن نماز این است که انسان قصد پیمودن مقدار مسافت شرعی که هشت فرسخ است را داشته باشد.
2. اگر به مقدار 45 کیلومتر طی مسافت کند اگرچه به صورت رفت و برگشت باشد، به فتوای همه مراجع هشت فرسخ را طی کرده. البته برای دانستن مقدار دقیق هشت فرسخ هر شخص به فتوای مرجع خود رجوع کند.
3. در شکسته شدن نماز پیمودن مسافت شرعی ملاک است لذا اگر شهری دو مسیر دارد که یکی از آنها به مقدار مسافت شرعی است و دیگری کمتر از مسافت شرعی، اگر از مسیری که به مقدار مسافت شرعی است برود با وجود شرایط، نماز شکسته می شود و اگر از مسیری که کمتر از مسافت شرعی است برود، نماز کامل است.
4. کسی که نمی داند چه مقدار می خواهد طی مسافت کند مثل اینکه برای پیدا کردن مکان مناسبی برای تفریح از شهر خارج می شود و نمی داند چه مقدار می خواهد طی مسافت کند، باید نماز را کامل بخواند اگر چه مسافت شرعی را طی کرده باشد. (رساله مراجع م1272 و 1279 و 1281)
خداوند متعال سفر مسافریین اسلام خصوصا زائرین حضرت رضا علیه السلام را بی خطر فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.