کم کاری

حدیث با موضوع کم کاری

سلام علیکم‌. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که فرمودند:مَن ظَلَمَ أجِیرا أجرَهُ أحبَطَ اللّه ُ عَملَهُ و حَرّمَ علَیهِ رِیحَ الجَنّةِ .

کسى که به اجیری ظلم کند و مزدِ اجیرى را کم دهد، خداوند عملش را حبط کرده و باطل مى گرداند و بوى بهشت را بر وى حرام مى کند.

(وسائل الشیعة، ج‏19، ص: 10)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

غصب حق یا غصب مال مومنان از گناهان بزرگ است که باعث خشم و غضب خداست؛ مال، جان و آبروی مومن و به طور کلی حقوق مومنان از اهمیت خاصی برخوردار است و همه باید این حقوق را رعایت کنند؛ یکی از مصادیق تضییع حق دیگران، رعایت نکردن عهد و پیمان های کاری است.
اما چند نکته کوتاه در مورد بعضی از قراردادهای کاری:
1.در قراردادهای کاری کسی که نیروی کار می گیرد نسبت به پرداخت حقوق کارمندش نباید کوتاهی و سهل انگاری کند و تاخیر در پرداخت حقوق چنانچه توان کوتاهی کند ظالم و معصیت کار است.
2.کار گر هم نباید در انجام کار کم کاری یا کوتاهی کند مثلا کارگری که قرار است که زمان‌ خاصی مثلا از ساعت 8 صبح تا ساعت 2 بعد‌ازظهر کاری مانند خیاطی، بنایی، کارگری یا خدمت اداری انجام دهد، نباید در آن زمان،کارهای شخصی‌،‌کم‌کاری و یا بدون اجازه محل کار را ترک نماید و گرنه نمی تواند حقوق و اجرت کامل را دریافت کند یا مثلا کارمندى که به طور معمول و در حد توان مثلا به ده پرونده و یا به امور ده مراجعه کننده مى‌تواند رسیدگى کند، اگر به خاطر سهل انگارى و کم کارى به مقدار کمتر رسیدگی کند، گنهکار است و نباید برای مقداری که کم کاری نموده مزدی دریافت نماید.
3. اگر تا الان بخاطر ندانستن مساله یا خدائی نکرده عمدا کم کاری یاکوتاهی کرده و بابتش پولی دریافت نموده باید به همان اداره یا صاحب کار برگرداند و اگر در ادارات دولتی مکان یا حسابی در خصوص پرداخت بدهی نباشد به خزانه کل دولت واریز کند. (استفتائات مقام معظم رهبری س 1955)
خداوند متعال توفیق کسب حلال به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code