سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. با عرض تسلیت شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها از حضرت زهرا سلام الله علیها روایت شده که می فرمایند:
فَجَعَلَ اللهُ...الْوَفَاءَ بِالنَّذْرِ تَعْرِیضاً لِلْمَغْفِرَه.
خداوند متعال وفای به نذر را موجب آمرزش قرارداد. (علل الشرایع ج1 ص289 خطبه فدکیه)
چند نکته درباره نذر
1. نذر نوعی توسل بوسیله انجام امور خیر به درگاه الهی به حساب میآید و نوعی درخواست از خداوند متعال است. و در نذر انسان متعهد می شود که برای کسب خشنودی و رضای الهی کار خوبی را انجام دهد یا کار بدی را ترک کند.
2. نذر زمانی بر انسان واجب می باشد که شرائطش را داشته باشد.
3. یکی از شرائط وجوب نذر خواندن صیغه نذر است لذا اگر کسی صیغه نذر را بر زبان جاری نکرده و فقط از دل گذارنده است یا اصلا صیغه نذر را نمی دانسته عمل به آن نذر واجب نمی باشد.( مشهور. مخالف= مکارم: کلمه نذر به خودی خود قید لله را در بر دارد.) (سایت مکارم پیک احکام 5 م 11)
4. یکی دیگر از شرائط وجوب نذر این است که انسان عملی را که نذر می کند قدرت بر انجام آن را داشته باشد و اگر در زمان نذر کردن قدرت بر عمل را داشته اما در زمان عمل به نذر توانائی عمل به آن را ندارد چیزی بر او واجب نمی باشد و کفارهای هم ندارد مثلا اگر نذر کرده که در روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها مجلس عزائی بگیرد و اطعامی هم بدهد ولی در زمان عمل به نذر مالی ندارد تا بتواند مجلس عزا را اقامه کند، برگزار کردن مجلس بر او واجب نمی باشد و اگر عمل نکرد کفاره نذرهم بر او واجب نمی باشد. (مشهور. مخالف= مکارم: اگر توانایی عمل به نذر در آن مکان یا آن زمان را ندارد در نزدیکترین مورد به موارد نذر، به نذر عمل کند.) اما اگر در زمان نذر کردن قدرت عمل به نذر را نداشته باشد ولی در زمان نذر بتواند به نذرش عمل کند واجب است به نذرش عمل کند. (توضیح المسائل مراجع م 2647و2641 و سایت مکارم استفتائات تغییر نذر)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.