وقف

حدیث با موضوع وقف

بسم الله الرحمن الرحیم از امام صادق علیه السلام نقل است که فرمودند: «لَیْسَ یَتْبَعُ الرَّجُلَ بَعْدَ مَوْتِهِ مِنَ الْأَجْرِ إِلَّا ثَلَاثُ خِصَالٍ صَدَقَةٌ أَجْرَاهَا فِی حَیَاتِهِ فَهِیَ تَجْرِی بَعْدَ مَوْتِهِ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ...»

اجر و مزد هیچ عملى پس از مرگ به انسان نمیرسد مگر سه کار: یکی از آنها صدقه‏اى است که در حال حیات جارى ساخته و آن پس از مرگ نیز تا روز قیامت جریان خواهد داشت ( جهت اطلاع دوم: رفتار هدایت بخشى که از خود بیادگار گذاشته هم خود به ‏آن عمل میکرده و هم دیگرى پس از وى، سوم :فرزند شایسته‏اى که برایش طلب مغفرت و آمرزش کند.) الخصال جلد ‏1 صفحه 151

الخصال جلد ‏1 صفحه 151
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته درباره وقف:
1. وقف از مصادیق صدقه جاریه است یعنی ثواب آن بعد از فوت نیز ادامه می یابد.
2. وقف آن است که انسان مالی را بصورت مخصوص به موارد و مصارف معینی مثل مسجد، مدرسه، حرمهای معصومین علیهم‌السلام یا فقرا.... اختصاص دهد .
3. اگر کسی چیزی را وقف کند از ملک او خارج می‌شود و خود او و دیگران نمی توانند آن را ببخشند یا بفروشند یا حتی جهت و مصرف وقف را تغییر دهند البته در مواردی نادر مثل خرابی وقف با شرایط خاصی که دارد تغییر و فروش وقف جایز است که برای اگاهی از شرایط و احکامش با کارشناس مسائل دینی مشورت شود.
4. بیرون بردن اموالی که مخصوص مسجد یا حسینیه یا مکان دیگری است حتی برای مدت کوتاه حرام است. (تحریر الوسیله امام ، ج ،2 م 3 و 4 ،ص 60 – استفتائات مقام معظم رهبری س 1995و1998ص489 هدایه العباد آیت الله صافی ج2 ص 180 هدایه العباد آیت الله گلپایکانی ج2 ص140 و آیت الله اراکی توضیح المسائل مراجع ج2 ذیل مساله 2677(
خداوند متعال به همه ما توفیق کارهای خیر را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code