استخاره

حدیث با موضوع مشورت

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم در روایت است از امام علی علیه السلام که می‌فرمایند: لَا مُظَاهَرَةَ أَوْثَقُ مِنَ الْمُشَاوَرَةِ ِ.

هیچ پشتیبانى مطمئن تر از مشورت کردن نیست ( وسائل الشیعة ؛ ج‏12 ؛ ص39 )

( وسائل الشیعة ؛ ج‏12 ؛ ص39 )
حضرت علی (ع)
توضیحات

1. استخاره عبارت است از آن که انسان در کارى که قصد انجام آن را دارد از خداوند بخواهد که او را به آنچه خیر و صلاح اوست اعم از انجام فعل یا ترک آن راهنمایى کند.( فرهنگ فقه، ج ۱، ص ۴۰۱) و در لغت به معنای طلب خیر نمودن است و مستحب است انسان برای هر کارمهمی دعا کند که خداوند خیرش را در آن قرار دهد. انسان نسبت به تصمیم گیری در امور مختلف مثل سفر،خرید و فروش‌ابتدا فکر و تحقیق ودقت و‌مشورت با افراد مطمئن و با تجربه داشته باشد و هنگامی که به خوب یا بد بودن آن مطمئن شد عمل می‌کند و اگر با مشورت و تحقیق به نتیجه نرسید می‌تواند استخاره کند
۲. استخاره براى رفع تردید است نه براى پیشگویى‏( فرق استخاره و تفأل این است که استخاره براى انتخاب است و تفأل براى اطلاع، استفتائات بهجت، ج ۱، ص ۴۱۲)
و آینده نگرى مانند قبولى امتحان، رسیدن به حاجت، خوب شدن مریض و ...( استفتائات سیستانى، ص ۴۰۵، س ۱۵۹۵؛ مسائل جدید، محسن محمودى، ج ۴، ص ۱۶۱)
۳. استخاره در کارهاى مباح است نه در کارهاى واجب و حرام و مکروه.( توضیح المسائل مراجع، ج ۲، م ۱۰۲۲؛ قاعدة القرعه، شیخ حسین کریمى، مرکز فقهى ائمه اطهار( ع)، ص ۷۹)
۴. استخاره بعد از فکر و مشورت کردن است.(عروة الوثقى، ج ۲، ص ۴۱۱، کتاب الحج)
۵.عمل کردن به نتیجه استخاره واجب نیست، گرچه بهتر است بر خلاف آن عمل نشود ( استفتائات امام خمینى، ج ۲، س ۷۵ و ۷۶؛ اجوبة الاستفتائات، س ۱۴۳۴؛ استفتائات مکارم، ج ۱، س ۸۵۸)
۶. تجدید استخاره صحیح نیست مگر این که مدت قابل ملاحظه ‏اى بگذرد و یا شرایط استخاره تغییر کند.(احکام خانواده، آیة الله مکارم شیرازى)
۷. استخاره آدابى دارد همچون وضو داشتن هنگام استخاره، رو به قبله بودن، سخن نگفتن در بین استخاره، استخاره در زمان و مکان مقدس مانند روز جمعه و مسجد و مشاهد مشرفه و ...(جواهر الکلام، ج ۱۲، ص ۱۶۲؛ فرهنگ فقه، ج ۱، ص ۴۰۲)
تعجیل‌در فرج امام زمان سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code