تولی و تبری

حدیث با موضوع محبت اهل البیت

سلام‌علیکم بسم الله الرحمن الرحیم در روایت است از أمیرالمومنین علیه‌السلام‌که می فرمایند:
مَنْ أحَبَّنَا بِقَلْبِهِ وَ أعَانَنَا بِلِسَانِهِ وَ قَاتَلَ مَعَنَا أعْدَاءَنَا بِیَدِهِ فَهُوَ مَعَنَا...

هرکس مارا قلبا دوست داشته باشد و با زبانش ما را یاری نماید و با دشمنان ما مبارزه نماید، او با ما خواهد بود. (خصال شیخ صدوق ص 629 )

(خصال شیخ صدوق ص 629 )
حضرت علی (ع)
توضیحات

نکاتی در مورد تولی و تبری:
1- تولی به معنای دوست داشتن دوستان خدا و تبری به معنای بیزاری جستن و تنفر از دشمنان دین است و این دو از واجبات دین اسلام بشمار می روند و هر مسلمانی باید با اهل ایمان‌دوستی‌کند و از اهل باطل بیزاری بجوید که بالاترین مرحله این دو، دوست داشتن اهل بیت علیهم السلام است و بیزاری جستن از سران شرک و کفر و دشمنان اهل بیت علیهم السلام می باشد.
2. نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است تولی و تبری راههای صحیحی دارد مانند مداحی و ذکر فضائل اهل بیت و نمی‌توان به این بهانه برخی از محرمات را مرتکب شد مثل برگزاری مجلس مختلط یا مشتمل بر رقص وآهنگ های حرام و به زبان آوردن کلمات رکیک و مستهجن و یا اینکه مردان خود را به شکل زنان درآورند. (استفتائات مکارم ج1 س 1625 جامع الاحکام ج 2 س 1581)
3. تبری جستن از دشمنان اهل بیت به این معنای نیست که با تمام مخالفان فکر وعقیده خود بجنگیم یا به آنان فحش و ناسزا بگوئیم و وحدت‌، دست برداشتن ازعقایدنیست بلکه توجه به مشترکات و پرهیز از تفرقه و سوء استفاده دشمنان‏است.‌‏(رساله نوین ج4ص 197)
تعجیل‌در فرج امام زمان و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای صلوات بر محمد وآل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code