سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم امام باقر علیه السلام در روایتی درباره دو سجده سهو می فرمایند:
سَمَّا هُمَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآله الْمُرْغِمَتَیْنِ .
یعنی رسول مکرم اسلام صلی الله علیه و آله دو سجده سهو راخوار کننده نامیدند، زیرا سجده سهو باعث خواری وخشم شیطان و نوعی مخالفت و دشمنی با شیطان است.الکافی ج 3 ص 354
دو نکته کوتاه در مورد سجده سهو
1. اگر نماز گزار تشهد یا سجده را در نماز فراموش کرد چنانچه قبل از رکوع رکعت بعد متوجه شود بایدبرگردد و تشهد یا یک سجده را بجا آورد ولی اگر دررکوع رکعت بعد یا در رکعات بعدی متوجه شد نماز را ادامه دهد و بعد از سلام نماز ابتدا باید تشهدیاسجدهرا قضا کرده و بعد از آن سجده سهو هم بجا آورد. (مشهورمخالف:سیستانی،مکارم،شبیریزنجانی تشهد نیاز به قضا ندارد و سجده نیاز به قضا دارد رساله مراجع 1245)
2. کیفیت سجده سهو این است که بعداز نماز بلافاصله نیت سجده سهو کرده و به سجده رفته و بگوید:بسم اللّه و بـاللّه الـسـلام عـلیک ایها النبی و رحمة اللّه وبرکاته که ذکرش همان سلام اول نماز است که به ابتدای آن بسم الله و بالله اضافه شده است. بعد بنشیند و دوباره به سجده رود و همان ذکر را بگوید و بعد از سجده دوم تشهد و سلام را بخواند (اختلافی: مکارم بنابر احتیاط به مقدار واجب تشهد و سلام اکتفاکند و سلام آخر نماز را بگوید). ( م 1250) حضرت امام و رهبری و سیستانی ذکر را مستحب میدانند )
خداوند ما را از نمازگزاران واقعی قرار بدهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.