امر به معروف و نهی از منکر

حدیث با موضوع امر به معروف و نهی از منکر

سلام علیکم‌. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت ‌است از پیامبر خدا صلی‌ الله علیه و آله که می‌فرمایند: لَا تَزَالُ أُمَّتِی بِخَیْرٍ مَا أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى.

‌امّت من ‏همیشه در خیر هستند، تا موقعی که امر به معروف و نهی از منکر کنند و در نیکی ها و تقوا همدیگر را کمک کنند.

(‌وسائل‌الشیعة‌/‌ج‏16‌/‌123‌/‌ح 21144)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره امر به معروف و نهی از منکر:
1. امر به معروف و نهی از منکر مختص به صنف و گروه خاصی نیست و بر همه اقشار جامعه با وجود شرائطش واجب است.
2.هر کدام از امر به معروف و نهى از منکر بر دو قسم واجب و مستحب تقسیم مى‌شود، به این معنا که امر به معروف و نهی از منکر در موارد ترک واجب و انجام حرام، واجب است و در مواردی که انجام معروف، مستحب و انجام منکر، مکروه است امر به معروف و نهی از منکر مستحب می‌باشد.‌(تحریر ج 2 اقسام و کیفیت وجوب امر و نهی)
3.فردی که می‌خواهد امر به معروف و نهی از منکر کند، باید معروف و منکر شناس باشد تا با‌وجود شرائط وظیفه‌ی امر به معروف و نهی از منکر داشته باشد، یعنی باید بداند کاری که فرد آن را ترک نموده، از واجبات است یا کاری که فرد آن را مرتکب شده، از گناهان می‌باشد، اما اگر معروف و منکر شناس نباشد مثلا نمی داند این حرفی را که میگوید دروغ است یا نه یا غیبت است یا نه، وظیفه نهی از منکر ندارد یا این کاری که ترک نموده است واجبی را ترک کرده است یا نه، در این صورت وظیفه امر به معروف ندارد. معروف یعنی کاری که عقل خوب بودن آن را متوجه می شود و یا شرع مقدّس اسلام ما را به خوب بودن آن راهنمایی کرده است مثل نماز ،عدالت ، رعایت حق الناس و منکر یعنی کاری که عقل بد بودن آن را درک می کند و یا شارع مقدّس ما را از ناپسند‌بودن آن آگاه نموده است. مثل ظلم و بد حجابی و رشوه گرفتن. (رساله‌جامع‌ص‌617‌و‌تحریر‌مساله‌امر‌به‌معروف)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code