شراکت

حدیث با موضوع تدبیر معیشت

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم امام صادق علیه السلام در اوصاف مومن فرمودند: الْمُؤْمِنُ حَسَنُ الْمَعُونَةِ خَفِیفُ الْمَئُونَةِ جَیِّدُ التَّدْبِیرِ لِمَعِیشَتِهِ لَا یُلْسَعُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْن‏.

مومن اهل یاری دیگران به نیکوئی می باشد و کم خرج است و زندگى خود را خوب اداره کند و از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود ( الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏2، ص: 241)

( الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏2، ص: 241)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام شراکت:
1-شراکت در یک مال از راههای مختلف ممکن است حاصل شود مثلا اگر زمینی به چندنفر ارث رسیده باعث شراکت می شود یا اینکه دو نفر با همدیگر زمینی را خریداری می کنند ، سبب شراکت می شود.
2-اگر چند نفر در مالی شریک باشند، هر گونه تصرفی در مال مشترک، باید با اجازه و رضایت تمامی شرکاباشد بنابراگر انسان بطور مشترک منزل را خریداری کرده یا به ارث رسیده، تصرف واستفاده ازمنزل بدون اجازه سایر شرکا حرام است و انسان مدیون می شود.
3-گاهی اوقات دونفریا چند نفر میان یکدیگر اینگونه قرار می گذارند که ماشین از من، کاراز تویا مغازه از من و کار از شما و در سود با یکدیگر شریک باشیم.مثلا نصف در امد متعلق به صاحب ماشین یامغازه باشدونصف دیگر متعلق به عامل باشد.این گونه شراکت باطل است وصاحب مغازه وصاحب ماشین ازجهت شرعی فقط مالک اجرت المثل است. البته اگر افراد از قرارداد صلح استفاده کنند صحیح می باشد.
.(توضیح المسائل مراجع، م2142و م2151، م2150و م2157)
جهت تعجیل در فرج امام زمان‌و‌سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای صلوات ختم فرمایید.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code