احکام فرزندان

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک به مناسبت ولات حضرت باقر علیه السلام. اگر‌خداوند به انسان فرزندی عنایت کند والدین نسبت به فرزند وظایفی دارند:

1.‌برخی از وظایف مستحب است مانند عقیقه کردن که مستحب است که روز هفتم تولد باشد و اگر تاخیر بیفتد ساقط نمی شود بلکه هر وقت که فراهم شد می توانند عقیقه کنند حتی اگر فرد در زمان حیاتش عقیقه ننماید می توان بعد از فوتش از طرف او عقیقه کنند.همچنین عقیقه باید گوسفند و گاو یا شتر باشد و حیوان دیگری کفایت نمی کند  و برای هر فرزندی یک حیوان لازم است. همچنین به نظر مشهور مراجع مکروه است که پدر و کسانی که نان خور  پدرِ  نوزاد هستند مثل مادر و خواهر و برادرِ نوزاد ، از عقیقه بخورند  و کراهت ، نسبت به مادرِ نوزاد بیشتر است و این حکم شامل پدر بزرگ و مادربزرگ نوزاد نمی شود مگر اینکه نان خور پدر نوزاد باشند (تحریر الوسیله فصل فی احکام الاولاد م 15)

2.برخی از وظایف واجب است مانند اینکه فرزند را تربیت دینی کنند مثلا نسبت به حجاب و نماز و مسائل دینی، فرزند را آشنا کنند و چنانچه کوتاهی کنند و فرز‌ند در زمان بلوغ رعایت نکند والدین شرعا مسول خواهند بود و او را از گناهانی که خدای متعال رضایت ندارد مانند دروغ و غیبت وتهمت به دیگران و‌ضرر زدن به خود یا دیگران منع کنند و نفقه دادن به فرزند تا زمانی که فرزند فقیر است واجب است. (توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)؛ ج‌2، ص: 512، [مسأله 2491]تحریر ج 3 مساله 15)


در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.


خداوند به همه ما فرزندان صالح عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code