رهن شرعی

حدیث با موضوع

توضیحات

یکی از قراردادهای شرعی رهن است. البته گاهی اوقات این کلمه درقراردادها به صورت نادرست بکار برده می شود لذا جهت توضیح رهن شرعی به چند نکته اشاره می شود:
1. رهن شرعی یا گرو گذاشتن آن است که بدهکار مقداری از مال خود را نزد طلبکار بگذارد که اگر بدهی را نداد، طلبکار با فروش آن مال، طلب خود را به دست آورد. (م2300)

مثل اینکه در عصر حاضر افرادی که وام می گیرند، بابت ضمانت وام منزل یا مکان دیگری را در رهن بانک قرار می دهند.
2.اگر انسان منزل یا مالی را گروه گذاشته می تواند از آن استفاده کند ولی گرو گیرنده بدون اجازه صاحب مال نمی تواند از آن استفاده کند. (2305)
3.طلبکار (گرو گیرنده) و بدهکار (گرو دهنده) نمی توانند مالی را که در رهن است بدون اجازه یکدیگر به کسی بفروشند یا ببخشند. لذا اگر منزل یا ماشینش در رهن دیگری است، نمی تواند بدون اجازه رهن گیرنده حتی بصورت سند عادی بفروشد و اگر بدون اجازه باشد معامله باطل است. م2306 . 


در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.

جهت قبول زیارت و سلامتی همه زائرین صلواتی را عنایت بفرمایید.



خداوندا توفیق علم و عمل به دستورات شرعی را به ما عنایت بفرما به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code