نماز مستحبی

حدیث با موضوع نماز مستحبی

سلام علیکم‌. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از حضرت امام باقر علیه السلام که می فرمایند: اِنَّما جُعِلَتِ النّافِلَةُ لِیتمِّ بِها ما یفسُدُ مِنَ الفَریضَةِ.

نافله قرار داده شده تا اگر در نماز واجب کمبود و نقصانی هست (مانند حواس پرتی یا غفلت)، نافله آن را جبران کند، تا کامل شود.

(وسائل الشیعه، ج4، ص74)
امام باقر (ع)
توضیحات

دو نکته کوتاه درباره ویژگی های نمازهای مستحبی:
1-نمازهای مستحبی را نمی توان به جماعت خواند، مگر نماز باران و (اکثر مراجع) نماز عید فطر و قربان. لذا نماز زیارت را نمی توان به جماعت خواند. (مشهور؛ مخالف:حضرت امام و رهبری نماز عید فطر و قربان بنابر احتیاط رجاءا به جماعت خوانده شود مگر اینکه ولی فقیه یا ماذون از طرف او باشد. و صافی و شبیری: بنابر احتیاط واجب به جماعت خوانده نشود)( رساله مراجع م 1516و 1407)
2. اگر نمازگزار یکی از کارهای نماز مستحبی را فراموش کند و موقعی یادش بیاید که مشغول رکن بعد از آن شده، برگردد و کار فراموش شده را انجام دهد و دوباره آن رکن را به جا آورد و در این حال زیادی رکن، نماز مستحبّی را باطل نمی‌‌کند. بطور مثال اگر کسی قرار است نماز شب اول دفن میت را بخواند بجای ایت الکرسی در رکعت اول، سهوا سوره توحید را می خواند و در رکوع متوجه اشتباهش میشود در این صورت برگردد ایت الکرسی را بخواند و دوباره رکوع را بجا بیاورد. (اکثر مراجع- مکارم: احتیاط واجب زیاد رکن نماز را باطل میکند.)( رساله مراجع م1194)
خداوند متعال ما را از نمازگزاران واقعی‌ قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code