علم آموزی

حدیث با موضوع علم آموزی

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. اباصلت‌هروى مى‏ گوید از امام ابوالحسن على بن موسى الرضا علیه السلام شنیدم که مى‏ فرمود: رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنَا قُلْتُ وَ کَیْفَ‏ یُحْیِی‏ أَمْرَکُمْ‏ قَالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یُعَلِّمُهَا النَّاسَ.

خدا رحمت آورد بر بنده‏اى که امر ما را احیاء‌کند. گفتم: چگونه امر شما احیاء مى ‏شود؟ فرمود: علوم ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد (در ادامه فرمودند) زیرا که مردم اگر زیبایى ‏هاى کلام ما را بدانند از ما پیروى مى ‏کنند.

(وسائل الشیعة ؛ ج‏27 ؛ ص141)
امام رضا (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه در مورد کتاب خوانی:
1. یادگیری آنچه معمولا خود انسان یا جامعه به آن احتیاج دارد واجب است مثل احکام مورد ابتلا و مسایل پزشکی برای حفظ جان بیماران؛ اما آموختن برخی علوم حرام است مثل علمی که موجب انحراف شود مثل خواندن کتاب های منحرف کننده و سایت های اینترنتی که باعث فساد عقیده و اخلاق می شود و یادگیری عملی موسیقی حرام یا رقص یا حاضر شدن در کلاس درسی که استاد آن فساد عقیده داشته و در ضمن درس علیه اسلام تبلیغ می کند جایز نیست. در بین علوم مختلفی که انسان می تواند به دنبال آنها برود اولویت با علوم دینی است.
2.کتابی که انسان برای مطالعه از کتابخانه یا شخصی می گیرد اگر از بین برود یا معیوب بشود ضامن نیست اما در چند صورت ضامن است و باید جبران کند: 1.در نگهداری کوتاهی نماید 2.اگر صاحب کتاب ضمانت را شرط کند هر چند فرد کوتاهی نکرده باشد ضامن است. (رساله مراجع مساله2349)
خداوند متعال همه ما را اهل علم و عمل قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code