موارد جواز سقط جنین برو به برنامه

خطر برای جان مادر:

<![if !supportLists]>**-** <![endif]>**قبل از دمیده شدن روح:**

درصورتی که جان مادر در خطر باشد اشکال ندارد..[<![if !supportFootnotes]>[25]<![endif]>](#_ftn25)

<![if !supportLists]>**-** <![endif]>**بعد از دمیده شدن روح:**

**مقام معظم رهبری:** بعد از دميدن روح نیز حرام است حتّى اگر ادامه حاملگى براى حيات مادر خطرناك باشد مگر آن كه استمرار باردارى، حيات مادر و جنين هر دو را تهديد كند و نجات زندگى طفل به هيچ وجه ممكن نباشد ولى نجات زندگى مادر به تنهايى با سقط جنين امكان داشته باشد.[<![if !supportFootnotes]>[26]<![endif]>](#_ftn26)

**آیت الله سیستانی**: در این مرحله نیز مطلقا جایز نیست.[<![if !supportFootnotes]>[27]<![endif]>](#_ftn27)

**آیت الله مکارم:** اگر بدانيم يكی از آن آن دو قطعاً نجات پيدا مى‌كند، بايد آنها را به حال خود گذاشت، تا يكى از آن دو بدون دخالت انسان ديگرى نجات يابد. و اگر امر داير ميان اين است كه هر دو بميرند يا فقط جنين بميرد، مى‌توان جنين را سقط كرد تا مادر زنده بماند.[<![if !supportFootnotes]>[28]<![endif]>](#_ftn28)

جنین ناقص الخلقه:

س: ایا سقط جنین فرزند ناقص الخلقه به دستور پزشک اشکال شرعی دارد یا خیر؟

<![if !supportLists]>- <![endif]> سقط جنین در هر سنی به مجرد ناقص الخلقه بودن آن و یا مشکلاتی که در زندگی با آن مواجه می شود، جایز نمی شود؛ بله اگر تشخیص بیماری در جنین قطعی است و داشتن و نگهداشتن چنین فرزندی موجب حرج می باشد، در این صورت جایز است قبل از دمیده شدن روح، جنین را اسقاط کنند ولی بنا بر احتیاط، دیه آن باید پرداخت شود. امام خامنه ای

<![if !supportLists]>- <![endif]>سقط جنین جایز نیست مگر اینکه نگه داشتن آن برای مادر ضرری باشد یا مشقّت زیاد داشته باشد که در اینصورت سقط آن ما دامیکه و لوج روح نشده باشد مانعی ندارد. آیت الله سیستانی

کسی که سقط می کند گناه مرتکب شده و باید توبه کند و دیه نیز دارد.

دیه بر عهده ی مباشر سقط می باشد. اگر دکتر مستقیماً سقط را انجام دهد، دیه بر عهده ی اوست و اگر پرستار تزریق نماید، به عهده ی اوست و اگر مادر دارو را خورده بر عهده ی مادر می باشد و در همه ی موارد، دیه باید به ورثه ی طفل پرداخت شود که اگر ایشان عفو نمایند، ساقط می شود؛ هر چند گناه آنکه قتل نفس یا مشابه آن انجام داده باشد ثابت است و باید توبه کنند.

دیه سقط جنین

س. مقدار دیه ی جنینی که دو ماه و نیم عمر دارد، در صورتی که عمداً سقط شود چقدر است و پرداخت آن برعهده ی کیست؟

1) نطفه 20مثقال شرعي طلا

2) علقه 40مثقال شرعي طلا

3)مضغه 60 مثقال شرعي طلا

4)عظام،80 مثقال طلا شرعي

5)تام الخلقه قبل از ولوج روح (پوشیده شدن گوشت براستخوان)100مثقال طلا شرعي

6) بعد از دمیده شدن روح: پسر: 1000 مثقال شرعی (3600 گرم طلا) دختر: 500 مثقال (1800 گرم طلا) (مقام معظم رهبری)

**نکته:** بعد از دمیده شدن روح علاوه بر دیه کفاره نیز به نظر اکثر مراجع واجب است. (هم 60 روز روزه و هم 60 فقیر را اطعام کردن) (امام خمینی، آیت الله سیستانی)

**نکته:** یک مثقال شرعی به نظر مقام معظم رهبری تقریبا معادل 6/3 گرم طلای امروزی است که این باید ضرب در تعداد دینار در سن جنین سقط شده شود. [<![if !supportFootnotes]>[29]<![endif]>](#_ftn29)

**س:** زن بواسطۀ دكتر سقط جنين مى‌نمايد، آيا ديه بر دكتر يا بر زن و يا هر دو واجب مى‌شود؟

**ج:** در صورتى كه زن با خوردن دارو و يا غير آن اسقاط جنين كند، ديه بر زن است، و اگر بوسيله‌اى مانند عمل جراحى و يا تزريق آمپول دكتر باشد ديه بر دكتر است.[<![if !supportFootnotes]>[30]<![endif]>](#_ftn30)

Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code