دشمن فرعی ما افراد، گروهها، طیفها و کشورهایی هستند که به تبعیت از دشمن اصلی، با نظام جمهوری اسلامی مبارزه کرده و در پی تضعیف و یا براندازی نظام هستند که از میان آنها میتوان گروهکهای سیاسی در داخل و یا خارج کشور، و نیز برخی گروههای روشنفکرنما را نام برد. همچنین برخی کشورهای اسلامی منطقه که به تحریک و به تبعیت از نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی موضعگیری کرده و یا فعالیت میکنند و در نهایت گروههای تروریستی و تکفیری که امروزه در منطقه فعال هستند، از جمله آنها میباشند.
مقام معظم رهبری مدظله العالی درباره دشمن فرعی بودن گروههای تکفیری معتقدند:
«امروز در بخشهایی، گروههای تکفیری علیه اسلام و شیعه و تشیع تلاش میکنند؛ اما اینها دشمنان اصلی نیستند. دشمن اصلی آن کسی است که اینها را تحریک میکند و پول در اختیارشان میگذارد و وقتی انگیزه اینها ضعیف شد، به وسایل گوناگون آنها را انگیزهدار کرده و تخم شکاف را بین آن گروه نادان و مردم ایران میافشاند».1
نظام سلطه همواره در پیشبرد اهداف خود در ایران، به تحریک عناصر داخلی پرداخته و از طریق آنها دست به اقداماتی همچون کودتا و یا کشاندن بخشی از مردم به خیابانها زده است (انقلابهای رنگی). این عناصر داخلی را میتوان بهعنوان دشمن فرعی نام برد که به تحریک و به تبعیت از دشمن اصلی، دشمنی میکنند.
منبع
1. بیانات رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی رحمه الله علیه ، ۱۳۹۳/۰۳/۱۴.
از جمله برکات جمهوری اسلامی، رشد آگاهی و بینش سیاسی مردم است. مردم که اکنون بعد از گذشت بیش از 40 سال از ظهور انقلاب، بهخوبی با نظریههای گوناگون آشنا شده و فرصت اداره کشور را به افراد و سلایق مختلف دادهاند، میتوانند مسائل مختلف و نیز عملکرد مسئولین را در قبال مشکلات، تجزیهوتحلیل نمایند. بدون شک یکی از بارزترین صفات مردم ایران، شعور و تحلیل سیاسی آنهاست. مردم بهخوبی و با رعایت احترام مسئولین، آنها را از پایینترین رده تا بالاترین رده، با ادله و بیانی محکم مورد انتقاد و بعضاً تشویق قرار میدهند. مردم میدانند که اگر بحث و جدلی وجود دارد، مربوط به خود مردم ایران است و به هیچکس اجازه دخالت نمیدهند؛ اما در این بین بعضی از افراد کمخرد، با مطرح کردن برخی از مسائل ملی با بیگانگان، پای آنها را به مسائل کشور باز میکنند. این افراد بازماندگان تقیزادههای دوران مشروطه هستند و امروز در قالب پستها و سمتهای مختلف، تفکر غربزده خود را به بدنه جامعه تزریق میکنند.
همه مردم در هر حزب و گروه سیاسی که باشند، باید بر این نکته توجه داشته باشند که بحث و جدل سیاسی تنها مربوط به داخل مرزهای کشور است و اگر روزی بیگانهای قصد تجاوز به کیان جمهوری اسلامی را داشته باشد، بر همه ملت ایران واجب است که از آن به نحو احسن دفاع کنند.
در این باره نقل است که روزی، نوکری بود که همیشه از ارباب خود کتک میخورد. یک روز عدهای آمدند و به ارباب گفتند: غریبهها دارند نوکرت را میزنند. به سراغ آنها رفت و با آنها درگیر شد و نوکر را نجات داد. خاک لباسهای او را تکاند و به داخل خانه آورد. مردم گفتند: این همان نوکری است که تا دیروز کتکش میزدی! گفت: آن مربوط به داخل خانه بود، اما این مربوط به بیرون است. نمیخواستم دشمنشاد شوم.
درباره کشور نیز همین مسئله وجود دارد. شاید در داخل کشور سلایق مختلفی وجود داشته باشد و به برخی از مسئولین انتقاد داشته باشیم، اما هنگامی که در مقابل دشمن اصلی قرار میگیریم، متحد و یکپارچه خواهیم بود.
انقلاب اسلامی ایران به دلیل ماهیت اسلامی آن و به چالش کشاندن سایر مکاتب سیاسی، بهویژه لیبرالیسم و سوسیالیسم و همچنین به دلیل تأثیرات عمدهای که در بیداری و آگاهی امتهای مسلمان و مستضعف جهان، به دنبال داشت، منافع استکبار جهانی و نظام سلطه را به مخاطره انداخت؛ ازاینرو از همان ابتدای پیروزی خود با توطئهها و دسیسههای نظام سلطه از قبیل ترورهای شخصیتهای انقلابی، کودتای نظامی، جنگ تحمیلی، تحریمهای اقتصادی و سیاسی و نظامی و تکنولوژیکی و ... مواجه شد و هماکنون نیز آمریکا با اختصاص دادن بودجههای کلان، بهصورت علنی از هرگونه اقدامی برای به چالش کشاندن و ایجاد مشکلات مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... در ایران حمایت میکند. بهطورقطع نظام سلطه و استکبار جهانی به سردمداری آمریکا و دیگر ابرقدرتها، دشمن اصلی انقلاب و بشریت و فرعون و یزید زمانند.
در اوج جنگ و حمله صدام به ایران، امامِ هوشیار و بصیر انقلاب، فرمود: «هرچه فریاد دارید، بر سر امریکا بزنید». ایشان بهدرستی بین همه متخاصمان به ساحت جمهوری اسلامی، دشمن اصلی را تشخیص داده و همواره در سخنرانیها و رهنمودهای خود، تأکید بر مبارزه همهجانبه با آمریکا داشتند. ایشان بهروشنی برای مردم تشریح کردند که اگر جنگی در منطقه وجود دارد و اگر صدام و آل سعود و وهابیت در حال فتنهانگیزی هستند، باید ریشه آن را در واشنگتن و نیویورک جست.