س۷. شرایط پیوستن به وسط نماز میت چگونه است؟
ج. اگر کسی در اثنای نماز میت به امام ملحق شود، می تواند اقتدا کند و در تکبیر تبعیت از امام می نماید و تکبیر اول خودش را اول نمازش قرار می دهد و به وظیفه خود عمل کرده و شهادتین را می گوید و هنگامی که امام مثلا تکبیر سوم را گفت باید با او تکبیر بگوید که تکبیر دوم او باشد، بنا بر این صلوات بر نبی و آل او (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرستد و وقتی که امام نماز را تمام کرد بقیه تکبیرها با دعاها را، در صورت امکان هر چند مختصر، می گوید و اگر مردم مهلتش ندادند باید فقط تکبیر را پشت سر هم بدون دعاها در محل ایستادن خود بگوید.
س۸. آیا در سجده نماز می شود در مواقع اضطراری به پشت دست سجده کرد؟
ج. اگر در بین نماز چیزی که بر آن سجده می کند گم شود و چیزی که سجده بر آن صحیح است در دسترس نداشته باشد، چنانچه وقت وسعت داشته باشد باید نماز را بشکند، و اگر وقت تنگ است اگر چیزی که سجده بر آن صحیح است ندارد، یا به واسطه ی سرما یا گرما و مانند اینها نمی تواند بر آن سجده کند، چنانچه لباس او از جنس کتان است یا چیزی که جنس پنبه و کتان دارد باید بر آن سجده کند و احتیاط آن است که تا سجده بر لباسی که از پنبه و کتان باشد ممکن است بر غیر آن یعنی غیر لباسی که از این جنس باشد سجده نکند. و اگر ندارد بنابر احتیاط واجب بر پشت دست خود سجده کند.
س۱. حکم خرید به شرط چاقو چیست؟
ج. اشکال ندارد.
س۲. آیا بعد از حجامت باید بدن را برای نماز خواندن تطهیر کرد؟
ج. تا زمانی که آب برای محل حجامت ضرر دارد نماز خواندن با آن مانعی ندارد، اما اگر اطراف محل حجامت یا لباسش نجس شده است باید تطهیر نماید.
س۳. استفاده از زعفران و هل و گلاب در غذای معتکف چه حکمی دارد؟
ج. مانعی ندارد، برای معتکف بوییدن عطر و گیاهان خوش بو برای لذّت بردن ، حرام است.
س۴. در باره ی واسطه شدن در امر ازدواج, آیا شخصی که واسطه می شود می تواند عیب های آن فرد را به طرف مقابل نگوید؟
ج. در فرض سؤال، وظیفه ای برای گفتن عیب ندارد؛ ولی اگر از او سؤال شود، نمی تواند دروغ بگوید.
س۵. اگر نام معصومین علیهم السلام بر روی نگین انگشتر باشد، آیا لازم است با وضو روی آن دست بکشیم یا خیر؟
ج. برای لمس نام معصومین (علیهم السلام) بنا بر احتیاط واجب وضو لازم است.
س۶. آیا زن جایز است بدون اذن شوهرش از پولی که شوهرش به او بخشیده یا از درآمد شغلی خودش انفاق مستحبی انجام دهد؟
ج. اشکال ندارد، و اجازه همسر شرط نیست.
س۷. هنگامی که نماز گزار در نماز جماعت به حالت تجافی نشسته است باید تشهد را همراه امام جماعت بگوید یا باید سکوت کند تا تشهد امام جماعت به اتمام رسد؟
ج. خواندن تشهد واجب نیست هرچند مستحب است.
س۸. آیا می شود مبلغی را که در صندوق صدقات می اندازیم به فقیری که می شناسیم بدهیم یا به ازای آن پول, اجناسی خرید و به آن شخص داد؟
ج. در صدقات مستحبی اگر صندوق متعلق به کمیته امداد و نهاد دیگری نباشد، بلکه صندوق شخصی باشد، مانعی ندارد.
س۹. دختری جوان هستم می خواستم بپرسم پوشیدن کفش و یا روسری رنگی چه حکمی دارد؟
ج. حجاب و پوشش، باید به گونه ای باشد که علاوه بر این که تمامی بدن زن (بجز صورت و دستها تا مچ که استثناء شده) را بپوشاند، توجه نامحرم را هم جلب نکند.
س۱۰. آیا زن هنگام دعا کردن باید حجاب داشته باشد؟ منظورم زیارات و أدعیه ایست که در آنها به معصومین (ع) سلام می فرستیم، مانند دعای عهد یا زیارت جامعه کبیره؟
ج. در موارد مذکور با فرض نبود نامحرم، حجاب واجب نیست.
س۱۱. آیا می توان نماز های مستحبی را به نیت نماز قضا خواند، به عنوان مثال دو رکعت نماز شب را به نیت دو رکعت نماز صبح خواند؟
ج. در این صورت نماز قضا محسوب می شود، نه نافله ی شب.
س۱۲. محصل هستم و پدرم هر هفته مقداری پول به عنوان پول تو جیبی به من می دهند، و من آنها را در بانک پس انداز می کنم، آیا خمس باید بدهم ؟
ج. پولی که پدر به شما بخشیده است خمس ندارد ولی اگر سود داشته باشد و تا سر سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، سود آن متعلق خمس است.
س۱۳. وقتی بزرگ تر های جمع مثلاً مادر و خاله و ... غیبت می کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
ج. اگر بدانید در مجلسی غیبت می شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید ردّ غیبت* کنید.
*ردّ غیبت، یعنی نفی آن نسبتی که غیبتکننده به غیبتشونده میدهد؛ مثلاً وقتی گفته میشود: "فلانی مال ناحق خورده"، بگوییم: "از کجا معلوم، شاید معامله کرده یا شاید حلال بوده است." اگر هم بهگونهای است که نمیشود آن را توجیه کرد، مثلاً بگوید: "ممکن است تا کنون توبه و استغفار کرده باشد."