س۱. گروهی جوان هستیم که در مسجد فعالیت فرهنگی و علمی برای نوجوانان محل داریم. گاهی در مسجد در کنار برنامه های علمی- تربیتی در همان مسجد، بازی و تفریح برای نوجوانان داریم. آیا بازی نوجوانان در مسجد اشکال شرعی دارد؟
ج. مسجد جای ورزش و تمرین ورزشی نیست؛ و از کارهایی که با شأن و منزلت مسجد منافات دارد، باید پرهیز شود.
س۲. ایا نوشتن برخی ادعیه های مانند جوشن کبیر دعاهایی مانند دفع چشم زخم باطل السحر برای کارهای خیر مردم جایز است یا خیر؟
ج. اگر دعاها از ائمه اطهار(علیهمالسلام) نقل و روایت شده باشند و یا مضامین آنها حق باشد، تبرّک جستن به آنها اشکال ندارد.
س۳. باز کردن سپرده های بانکی با قصد رسیدن به سود چه حکمی دارد؟ و آیا در این زمینه فرقی بین بانک های خصوصی و دولتی وجود دارد؟
ج. اگر بانکها بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان، عمل کنند، بی اشکال است؛ و نسبت به غیر بانکها هم اگر در قالب یکی از عقود صحیح شرعی باشد، اشکال ندارد.
س۴. نگهداری خروس و پرنده هایی که آواز می خوانند در خانه با علم به این که ممکن است صدای آنها باعث اذیت همسایگان شود چه حکمی دارد، - با توجه به این که همسایگان اعتراضی ننموده اند-؟
ج. در فرض سؤال اشکال ندارد.
س۵. آیا نافله ظهر را میشود قبل از وقت شرعی ظهر خواند؟
ج. وقت نافله ظهر بعد از وقت شرعی اذان ظهر است ولی اگر بداند که نمی تواند نافله ظهر را در وقتش بجا آورد بنا بر احتیاط واجب به قصد رجاء انجام دهد، بله در روز جمعه خواندن نافله های ظهر و عصر پیش از آن که ظهر شود اشکال ندارد.
س۶. حکم پرندگانی که قانوناً شکار آنها ممنوع هست چیست؟
ج. هر چند شکار غیرقانونی جایز نیست، ولی اگر با رعایت شرایط در توضیح المسائل، شکار انجام گرفته باشد خوردن آن اشکالی ندارد.
س۷. حکم شکار کردن با تفنگ ساچمه ایی چیست؟
ج. به طور کلی جواز شکار کردن تابع قوانین و مقررات مربوطه میباشد و اگر منع قانونی در میان باشد جایز نمیباشد، و الاّ فی نفسه اشکال ندارد، و اگر شرایط شکار وجود داشته باشد حلال است؛ از جمله شرایط این است که گلوله تیز باشد به گونهایکه در بدن حیوان فرو رود، و آن را پاره کند، و اگر گلوله تیز نباشد، بلکه با فشار در بدن حیوان فرو رود، و حیوان را بکشد، یا به واسطه حرارتش بدن حیوان را بسوزاند، و در اثر سوزاندن، حیوان بمیرد، پاک و حلال بودنش اشکال دارد.
س۹. خانواده همسر بنده به موازین حجاب پایبند نیستند، در مهمانیها خانمها لباسهای بدن نما پوشیده و دایماً روسری از سرشان می افتد، و نامحرمها با هم دست می دهند. در مراسم عروسی هم به صورت مختلط و بدون حجاب می رقصند، تکلیف من و همسرم در رفت و آمد با این اقوام و حضور در این مجالس با توجه به این که چشم ما هم به نامحرمان بدون حجاب می افتد، و دایما ً گناه صورت می گیرد چیست؟ آیا قطع رحم جایز است؟
ج. اگر حضور در آن مجلس موجب ارتکاب گناه و یا تأیید آن باشد یا نهی از منکر متوقف بر خروج از آن مجلس یا شرکت نکردن در آن باشد، باید آن مجلس را ترک کرده و یا شرکت ننمایید و صله رحم متوقف بر مراوده و رفت و آمد نیست و با احوالپرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه هم محقق میشود.
س۱۰. آیا آب آکواریومی که ماهی در آن مرده باشد، پاک است یا نجس؟
ج. پاک است.
س۱۱. آیا نگاه کردن به فیلم رقص گناه دارد؟
ج. اگر حاوی تصاویر مستهجن بوده و یا نگاه به قصد لذت باشد و یا خوف مفسده و گناه در میان باشد، جایز نیست.
س۱۲. در گوشت مرغ، رگ های سیاه نازکی وجود دارد که ظاهراً رگ های خونی بوده که سیاه شده است، آیا خوردن آنها جایز است ؟
ج. اشکال ندارد.
س۱۳. دیدن مجسمه های برهنه بدون قصد لذت چه حکمی دارد؟
ج. اگر مستلزم مفسده و ریبه باشد، جایز نیست.