سؤال۶: اگر کسی در ماه رمضان به جهت بیماری یا مسافرت، روزه نگیرد و پیش از پایان رمضان از دنیا برود، آیا قضای روزه های او بر عهدۀ پسر بزرگ است؟
جواب: واجب نیست.
سؤال۷: اگر کالایی پس از انجام معامله، افزایش قیمت داشته باشد آیا دریافت ما به التفاوت قیمت آن از مشتری، جایز است؟
جواب: جایز نیست.
سؤال۴: اگر مسافری در مسیر ورود، به فاصله بین حد ترخص و وطن (یا محل اقامت) برسد، چگونه نماز بخواند و روزه بگیرد؟
جواب: نماز در فاصله بین حد ترخص* و وطن، تمام است اما در فاصله بین حد ترخص و محل اقامت ده روزه، بنابر احتیاط واجب باید جمع خوانده شود و در هر دو صورت روزه، صحیح نیست مگر آنکه پیش از اذان ظهر، به آنجا وارد شود.
*حد ترخص مکانی است که در آنجا اذان شهر شنیده نمی شود. - طبق تحقیقات انجام گرفته حد ترخص از آخر شهر حدود ۱۳۵۰ متر می باشد.
سؤال۵: در خانواده ای که ابتدا فرزند و سپس شوهر از دنیا رفته است، سهم الارث زن از شوهر، یک چهارم است یا یک هشتم؟
جواب: اگر زوج، فرزند یا نوۀ دیگری ندارد، سهم الارث زوجه، یک چهارم است.
سؤال۱: کدام نوع از حیوانات دریایی، حلال گوشت می باشند؟
جواب: از حیوانات دریایی فقط ماهی پولک دار و میگو و نیز برخی از پرندگان دریایی، حلال هستند و بقیه حلال نمی باشند.
سؤال۲: شخصی از لحاظ مالی برای عزیمت به حج تمتع، مستطیع شده است ولی فعلاً امکان ثبت نام از طریق سازمان حج و زیارت وجود ندارد؛ آیا بر او واجب است که فیش آزاد حج به قیمتی بسیار گرانتر خریده و به حج برود یا می تواند منتظر بماند تا امکان ثبت نام فراهم شود؟
جواب: در صورتی که خرید فیش آزاد، منع قانونی نداشته و از نظر مالی توان تهیۀ آن را داشته باشد، باید فیش تهیه کند و به حج مشرف شود.
سؤال۳: سالهای قبل جهت انجام فریضۀ حج ثبت نام کردم، آیا جایز است از تشرف انصراف داده و کل هزینۀ حج را جهت خرید جهیزیه فقرا هزینه نمایم؟
جواب: اگر مستطیع هستید، بر شما واجب است که به حج مشرف شوید هر چند بسیار شایسته است به مقدار توان، برای جهیزیۀ فقرا نیز کمک کنید