علل اجتماعی ترک نهی از منکر

حدیث با موضوع

سلام علیکم

بسم الله الرحمن الرحیم

توضیحات

با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین ترک و انجام نشدن امر به معروف ،عللی دارد که به برخی اشاره میکنیم:
1. توجیهات بی اساس: یکی از عوامل ترک این فریضه از سوی متدینین توجیهات بی اساس است از جمله اینکه: «گناه دیگران، کارى به ما ندارد.»؛ «عیسى به دین خود، موسى به دین خود»؛ «اگر لازم باشد، فلان شخصیت، یا مقام و یا دیگران هستند.»؛ «بر فرض ما امروز جلو فساد را گرفتیم. باز فردا فساد خواهد کرد.»؛ «کار از این کارها گذشته است.» اینها توجیهات شیطانی است.
2-.عملکرد غلط آمران و ناهیان: بد سلیقگی در اجرای امر به معروف در دهه های اخیر، سوء استفاده از این اصل مقدس و کج فهمی ها و برداشت های غلط، موجب شده بعضی از آمران و ناهیان، در جهت انجام این فریضه مرتکب درگیری و تجسس، بدزبانی و دیگر گناهان شوند، که خود این اعمال غیرقانونی و غیرشرعی باعث بدبینی مردم و همچنین زمینه ساز تعطیلی این فریضه بزرگ الهی از سوی دیگر افراد جامعه گردیده است.
3. عدم حمایت حکومتی و مردمی از آمران و ناهیان در برخی مواقع، امر به معروف و نهی از منکر نیاز به حمایت و پشتیبانی حکومت و مردم از آمران و ناهیان را دارد ودر صورت نبود حمایت گاهی این مطلب دچار نقصان یا ترک می شود.
4. عدم احساس مسئولیت همگانی نسبت به این فریضه: بعضی فکر می کنند اجرای امر به معروف بر عهده نهادهای حکومتی و یا بر عهده قشر خاصی است. در حالی که گفته اند : (کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته) یعنی تمام مردم در مقامی که هستند باید پاسخ گو باشند و مردم در مقابل یکدیگر مسئول هستند. لذا باید تمام افراد نهی از منکر کنند و اگر گناهکار ببیند مورد اعتراض همه مردم واقع شده از عمل خود دست بر می دارد.
خداوند ما را جزء آمران به معروف و ناهیان از منکر قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code