آداب زیارت

حدیث با موضوع زیارت

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با عرض تبریک به مناسبت میلاد حضرت رضا علیه السلام‌، حضرتش در روایتی می فرمایند: ...مَنْ زَارَنِی فِی تِلْکَ الْبُقْعَةِ (ارض طوس)کَانَ‏ کَمَنْ‏ زَارَ رَسُولَ‏ اللَّهِ ص....

هر که مرا در طوس زیارت کند مانند کسى است که رسول خدا را زیارت کرده است و در ادامه حضرت می فرمایند: و براى او پاداش هزار حج مقبول و هزار عمره مقبول نوشته خواهد شد و من و پدرانم روز قیامت شفاعت کننده او خواهیم بود. (من لایحضره الفقیه، ج‏2، ص: 585)

(من لایحضره الفقیه، ج‏2، ص: 585)
امام رضا (ع)
توضیحات

چند نکته درباره زیارت:
1. از مستحباتی که سفارش شده و فضیلت زیادی دارد ‌زیارت معصومین علیهم السلام است که پسندیده است زائر قبور معصومین آداب زیارت را رعایت کند مثل وضو داشتن و ‏غسل زیارت نمودن، پوشیدن لباس خوب و تمیز، معطر کردن خود، توجه داشتن به خداوند متعال، اذن دخول خواندن، ذکر‌گفتن، گامها را کوتاه برداشتن، خواندن زیارتهایی که از ائمه اطهار علیهم السلام نقل شده ‏( مثل زیارت امین الله و جامعه کبیره) توجه به معانی آن‌ها، خواندن نماز زیارت.
2. کسانی که عذر شرعی دارند (‌جنب و حائض ) می‌توانند به صحنها و رواقهای حرم مشرف شوند اما توقف ‌زیر ‏‌گنبد مطهر و در مساجد حرم مثل مسجد گوهر شاد و صحن آن حرام است. ‌(مشهور: توقف‌حرام‌است؛ زنجانی(فتوی)، گلپایگانی،‌صافی و بهجت (بنابر احتیاط): ورود حرام‌است) اما حرم‌امام زاده ها اگر مسجد نداشته باشد این حکم را ندارد. (توضیح المسائل مراجع مساله 355 )
3. آنچه زائرین عزیز در هنگام زیارت باید توجه وی‍‍ژه‌ای داشته باشند این است که زیارت مستحب است و آزار و اذیت دیگران حرام است، لذا در هنگام دست رساندن ضریح یا عبور و مرور یا خواندن زیارت و دیگر شوون زیارت همراه با اذیت و آزار زائرین نباشد.
خداوند متعال زیارت با معرفت معصومین علیهم السلام را نصیب همه ما بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code