ارکان نماز

حدیث با موضوع نماز

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام رضا علیه السلام که می فرمایند: أوَّلُ ما یُحاسَبُ الْعَبْدُ عَلَیْهِ الصَّلاهُ، فَإنْ صَحَّتْ لَهُ الصَّلاهُ صَحَّ ماسِواها،وَ إنْ رُدَّتْ رُدَّ ماسِواها.

اوّلین عملى که از انسان مورد محاسبه و بررسى قرارمى گیرد نماز است، چنانچه صحیح و مقبول واقع شود، بقیه اعمال و عبادات نیز قبول مى گردد و گرنه باقی اعمال نیز مردود خواهد شد. ( مستدرک الوسائل: ج3 ،‌ص 25‌ح 4. بحار الأنوار (ط- بیروت)، ج ‏80،ص: 21)

مستدرک الوسائل: ج3 ،‌ص 25‌ح 4. بحار الأنوار (ط- بیروت)، ج ‏80،ص: 21)
امام رضا (ع)
توضیحات

چند نکته درباره احکام واجبات نماز :
1. واجبات نماز بر دو قسم است؛ واجبات رکنی و واجبات غیر رکنی و معنای واجب رکنی این است که اگر عمدا یا سهوا ( غیر از تکبیره الاحرام که اگر سهوا اضافه بشود نماز باطل نمی شود: آیت الله مکارم شیرازی، ) کم یا زیاد شود نماز باطل است. اما واجب غیر رکنی در صورتی که عمدا ترک یا زیاد شود نماز باطل است مثلا یک سجده را عمدا کم یا زیاد کند.
2. یکی از واجبات رکنی ایستادن در هنگام تکبیره الاحرام و ایستادن قبل از رکوع است که اصطلاحا قیام متصل به رکوع گفته می شود.
3. انسان تا وقتی که بتواند ایستاده نماز بخواند هر چند با تکیه بر دیوار یا به کمک عصا، باید نماز را ایستاده بخواند و نباید نشسته نماز بخواند. حتی اگر بتواند حداقل تکبیره الاحرام را ایستاده بگوید باید تکبیر را ایستاده بگوید.
4. اگر نمازگزار چنانچه بایستد مریض می شود یا ضرر قابل توجهی به او می رسد باید نشسته بخواند و در صورتی که نمازگزاری توانایی ایستادن داشته باشد ولی نمازش را نشسته می خواند به خاطر ترک قیامهای رکنی نمازش باطل است و قضا دارد ،به عنوان مثال کسانی که تمام نماز را روی صندلی می‌خوانند در حالی که توانایی ایستادن را دارند و با این حال روی صندلی نماز می خوانند نمازشان باطل است و قضا دارد. (اگر بخاطر جهل به مساله باشد نمازش صحیح است. آیت الله مکارم) (مراجع م 958 و 975 عروه الوثقی فصل فی القیام م 17 )
خداوند متعال توفیق نماز اول وقت و با حضور قلب را به همه عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code