زمان نیت روزه

حدیث با موضوع روزه

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام رضا علیه السلام که می‌فرمایند‌: إِنَّمَا أُمِرُوا بِالصَّوْمِ لِکَیْ یَعْرِفُوا أَلَمَ الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ فَیَسْتَدِلُّوا عَلَى فَقْرِ الْآخِرَة

مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگى آخرت را بیابند. وسایل الشیعه ج 10 ، ص 9 ، ح 12701

وسایل الشیعه ج 10 ، ص 9 ، ح 12701
امام رضا (ع)
توضیحات

چند نکته درباره نیت روزه:
1. روزه از عبادات است و لازم است که با نیت بجا اورده شود و در موقع نیت لازم نیست که به زبان بگوید یا از قلب خود بگذراند بلکه همین اندازه که در نظرش این باشد برای اطاعت از فرمان خدا از اذان صبح تا‌مغرب از کارهایی‌که روزه را باطل میکند خودداری کند ،کافی است. مثلا همین که به منظور روزه گرفتن سحری می‌خورد نیت روزه محسوب می شود. هر چند برای روزه گرفتن سحری خوردن واجب نیست.
2. انسان از اول شب ماه رمضان تا اذان صبح هر وقت نیت روزه فردا را داشته باشد، اشکالی ندارد‌. لذا اگر شب با نیت روزه ماه رمضان بخوابد و برای سحر هم بیدار نشود روزه اش صحیح است.
3. انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزه همه ماه را بنماید (مراجع م 1551)
خداوند متعال همه ما را جزء روزه داران واقعی ماه مبارک رمضان قرار بدهد به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code