موارد جواز شکستن نماز

حدیث با موضوع عبادت

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از امام حسین علیه السلام روایت شده که فرمودند: مَنْ عَبَدَ اللهَ حَقَّ عِبادَتِهِ، آتاهُ اللهُ فَوْقَ أمانیهِ وَ کِفایَتِهِ

هر کس‌خداوند متعال را با صداقت و خلوص، عبادت و پرستش نماید; خداى متعال او را به بهترین ‌آرزوهایش مى‌رساند و امور زندگیش را تأمین مى‌نماید.‌( تنبیه الخواطر: ص 427‌س 14 بحارالأنوار: ج 68‌ص‌183‌ح‌44)

‌( تنبیه الخواطر: ص 427‌س 14 بحارالأنوار: ج 68‌ص‌183‌ح‌44)
امام حسین (ع)
توضیحات

چند نکته در مورد شکستن نماز:
شکستن نماز واجب از روى اختیار حرام است ( فتوا یا احتیاط )، اما شکستن نماز در برخی موارد جایز یا واجب است که به برخی از آنها اشاره می شود:
1. برای پیشگیری از ضرر مالی یا بدنی ؛ بنابر این در حال نماز چنانچه بچه ای در معرض خطر باشد و جهت نجات او لازم به شکستن نماز باشد باید برای حفظ جان او نماز را بشکند.
2. اگر در وسعت وقت مشغول نماز باشد و طلبکار ،‌طلب سر رسیده خود را از او‏ مطالبه کند‏ چنانچه بتواند در بین نماز طلب او را بدهد باید در‌همان حال بپردازد و اگر بدون شکستن نماز دادن طلب او ممکن نیست و طلبکار، حاضر نیست صبر کند باید نماز را بشکند و طلب او را بدهد، بعد نما‌ز را بخواند. ( مخالف: آیه الله مکارم: این‌‌مقدار تأخیر منافات با ‌فوریت اداى دین ندارد مگر ضرورت خاصى داشته باشد،‌مثل اینکه همراهان و همسفران طلبکار مى‌روند و او به زحمت مى‌افتد.)
3. اگر پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود یادش بیاید که اذان یا اقامه را فراموش کرده، چنانچه وقت نماز وسعت دارد مستحب است براى گفتن آنها نماز را بشکند. رساله مراجع مساله1134- ١١٥٩- ١١٦٠- ١١٦١- ١١٦٤؛ عروة الوثقی مبطلات نماز مساله 12 رساله مراجع نهم از مبطلات عروة الوثقی مبطلات نماز مساله 16، عروة الوثقی مبطلات نمازمساله 15،عروةالوثقی مبطلات نمازمساله 13و15)
خداوند متعال توفیق حضور قلب در نماز را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code