امر به معروف

حدیث با موضوع امر به معروف

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم از حضرت امام رضا علیه السلام روایت شده که میفرمایند: لَتَأْمُرُنَ بِالْمَعْرُوفِ‏ وَ لَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْکَرِ أَوْ لَیُسْتَعْمَلَنَّ عَلَیْکُمْ شِرَارُکُمْ فَیَدْعُو خِیَارُکُمْ فَلَا یُسْتَجَابُ لَهُمْ.

بایستی که امر به معروف و نهی از منکر کنید. [ اگر اینکار نکردید ] افراد بد‌کردار‌ بر‌ شما‌‌ مسلط خواهند‌ شد، بگونه‌ای که دیگر خوب‌هایتان دعا می‌کنند اما مستجاب ‌نمی‌‏شود. الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏5 ؛ ص56

الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج‏5 ؛ ص56
امام رضا (ع)
توضیحات

با توجه به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در دین دو نکته درباره امر به معروف خدمتتان عرض میشود:
1. یکی‌از مهمترین واجبات امر به معروف و نهی‌از‌منکر است که دارای شرایطی می باشد که یکی از شرایط‌ این است که امر‌به معروف و نهی‌از‌منکر، برای کسی که امر‌به معروف و نهی از منکر می‌کند مفسده نداشته باشد یعنی در صورتی که امر‌به‌معروف و نهی از منکر دارای ‏ضرر ‏جانی‏ یا ‏آبرویی ‏و ‏یا ‏مالی به مقدار قابل توجّه، برای شخص امر کننده به معروف و نهی کننده از منکر باشد یا اگر سبب تهدید دیگر مسلمانان باشد یا موجب مشقّت و دشواری غیر قابل تحمّل گردد، امربه معروف و نهی از منکر واجب نیست اما اگر ضرر مختصر و غیر قابل توجه باشد سبب سقوط تکلیف نمی شود.
2. اگر کار معروف و منکر به قدری نزد خدای متعال، مهمّ باشد که باید در راه آن، ضررها و دشواری‌ها را تحمّل نمود؛ مثلا اصل دین در خطر باشد و جلوگیری از منکر متوقف بر بذل جان و مال باشد در این صورت بذل جان و مال واجب است و از همین قبیل است شهادت حضرت سید الشهداء علیه السلام که برای حفظ دین، جان خود را فدای دین فرمودند.
تعجیل درفرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خصوصا مقام معظّم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code