سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم در روایت است از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که می فرمایند: فَلایَحِلُّ لِأَحَدٍ أَنْ یَتَصَرَّفَ فِی مَالِ غَیْرِهِ بِغَیْرِ إِذْنِه.
براى هیچ کس حلال نیست که بدون اذن صاحب مال، در مال او تصرّفکند. ( وسائل الشیعة، ج9، :ص540 ح12670 چاپ قم)
دو نکته در مورد اموال کودک نابالغ:
1. اختیار اموال کودک نابالغ با پدر و پدر بزرگ پدری است چنانچه پدر یا پدر بزرگ بخواهند نسبت به اموال کودک نابالغ، دخل و تصرفی انجام دهند باید این تصرف به مصلحت بچه باشد مثلا اموالش را در محلی مطمئن سرمایهگذاری کنند یا نیازهای بچه را با آن تامین کنند هر چند به نظر اکثر مراجع، چنانچه دخل و تصرف به ضرر بچه نبوده و مفسده ای نداشته باشد، کافی است ( مشهور عدم المفسده را کافی میدانند ولی،"آیه الله وحید آیت الله مکارم بنا بر احتیاط": لازم است مصلحت و نفع طفل رعایت شود؛ رساله مراجع مساله 2087؛ رساله آیه الله وحید 2115؛ رهبر معظم انقلاب: باید مصلحت رعایت شود. اجوبه الاستفتاآت سوال1502)
2. قیم و وصی فقط در صورتی میتوانند درمال طفل تصرف کنند که مصلحت و نفع طفل رعایت شود.مانند اینکه پدر و جد پدری کودکی فوت کرده و کودک اموالی از طریق ارث یا غیر ارث دارد و مثلا مادر با اجازه حاکم شرع قیم کودک شده او در مواردی میتواند اموال کودک را مصرف کند که به مصلحت کودک باشد. (رساله مراجع مساله 2087)
خداوند متعال توفیق کسب روزی حلال به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد