امر به معروف

حدیث با موضوع امر به معروف

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم‌. حضرت زهرا سلام الله علیها در روایتی میفرمایند: فَرَضَ اللَّهُ عَلَیْکُمُ ... الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ مَصْلَحَةً لِلْعَامَّةِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ تَنْزِیهاً لِلدِّین‏

خداوند امر به معروف را برای صلاح عموم جامعه و نهی از منکر را برای پاک ماندن دین از انحرافات و کجی ها بر مردم واجب ساخت. (من لا یحضره الفقیه ؛ ج‏3 ؛ ص568 )

(من لا یحضره الفقیه ؛ ج‏3 ؛ ص568 )
حضرت فاطمه (س)
توضیحات

دو نکته در مورد امر به معروف و نهی از منکر:
اول: یکی ازواجبات الهی امر به معروف و نهی از منکر است و از بهترین روشهای امر به معروف و نهی از منکر این است که خودش گناه نکند. مثلا اگر رفیقش میخواهد غیبت کند از شنیدن آن معذرت بخواهد.
دوم: برای امر به معروف ونهی ازمنکر مراتبی است:
1. با شخص معصیت کار طوری رفتار شود که بفهمد به خاطر گناهش با او چنین رفتاری شده است.
2. با زبان امر و نهی کند و اگر احتمال دهد با موعظه و نصحیت و حسن خلق و کلام نیکو ، معصیت را ترک می کند لازم است به همین اندازه اکتفا کند.
3. اگر برای امر به معروف و نهی از منکر توسل به زور یا اقدام عملی لازم بود کسی حق ندارد بدون اجازه حاکم شرع ومسولین ذی ربط، چنین برخوردی داشته باشد. ( با کمی اختلاف تعابیر و نظرات مراجع) بنابراین باتوجه به اینکه هدف از امر به معروف و نهی از منکر ترک گناه است لذا اگر با مرتبه پایین حاصل شود نمی توان به مراتب بالاتر عمل کرد.
خداوند متعال به همه ما توفیق امر به معروف و نهی از منکر را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code